Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În Argeş va funcţiona încă un laborator PCR, la DSVS

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 242

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2503_25.jpgPrefectul Emanuel Soare a susţinut marţi o conferinţă de presă, alături de directorul DSVSA Argeş, Sorin Sorescu şi directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Luminiţa Paul. Prefectul a ţinut să-i mulţumească şefului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş pentru implicare, instituţia urmând să pună în funcţiune, în scurt timp, un aparat de testare de tip Real Time PCR.

„Îi mulţumesc domnului director pentru că este foarte receptiv, va creşte capacitatea de testare din judeţ prin utilizarea acestui aparat. Îl felicit şi pentru modul cum a gestionat problema pestei porcine”, a spus prefectul Emanuel Soare. Acesta a declarat că în Argeş funcţionează, în prezent, trei laboratoare de stat: la Spitalul Judeţean de Urgenţă, la Spitalul Municipal Câmpulung şi la Spitalul Orăşenesc Mioveni şi şase private. Prin cele de stat s-au realizat, de la începutul pandemiei, 19.000 de teste, dintre care numai în ultima săptămână peste 2.000.

Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeş, a declarat că săptămâna aceasta va fi desemnat câştigătorul licitaţiei pentru achiziţia aparatului de testare PCR. „Au fost 12 ofertanţi, săptămâna aceasta va fi desemnat câştigătorul. Se pregăteşte spaţiul pentru laborator. Avem un medic veterinar, pregătit la Institutul „Matei Balş”, care va folosi imediat aparatul de testare”, a declarat Sorin Sorescu. 

Directorul DSVSA Argeş a adăugat că, în judeţ, mai există un singur focar de pestă porcină la porcii domestici, într-o gospodărie din Rucăr. În plus, acesta a făcut bilanţul controalelor desfăşurate în perioada 7-19 iulie, la solicitarea prefectului, împreună cu Poliţia şi Jandarmeria. Astfel, au fost controlaţi 92 de agenţi economici, fiind aplicate 10 amenzi, în valoare totală de 12.000 lei şi 8 avertismente, pentru nerespectarea normelor sanitare.

La rândul ei, Luminiţa Paul, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, a declarat că activitatea serviciului pe care îl conduce se desfăşoară fără sincope. „Trebuie să asigurăm şi urgenţele non-COVID, sunt şi alte patologii importante. Numărul solicitărilor a scăzut în aprilie - mai - iunie, dar 30% dintre cazurile în care intervenim sunt pozitivi sau suspecţi COVID. Avem asigurat stocul de materiale şi dezinfectanţi, să nu riscăm să se îmbolnăvească oamenii”, a declarat Luminiţa Paul.

 

The most visited gambling websites in The UK