Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Sute de persoane, sancţionate zilnic pentru nepurtarea măştii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 354

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2500_33.jpgAu continuat verificările dispuse de prefectul Emanuel Soare la operatorii de transport şi în complexe comerciale şi zonele aglomerate. Prefectul îndeamnă argeşenii să poarte masca de protecţie în spaţiile închise, să respecte distanţarea fizică şi să evite zonele aglomerate. Oamenii legii anunţă că vor continua controalele, mai ales că judeţul Argeş se confruntă cu o creştere accelerată a numărului de infectări cu noul coronavirus. În acelaşi timp, forţele de ordine anunţă că vor renunţa să mai dea avertismente şi vor acorda doar amenzi.

Vineri, au fost verificate mijloacele de transport în comun şi taxiurile

Vineri, 10 iulie, echipe mixte, formate din jandarmi şi poliţişti, au verificat mijloacele de transport în comun şi taxiurile la una dintre intrările în Piteşti, în prezenţa prefectului. Echipele de control şi prefectul Emanuel Soare au verificat apoi dacă se respectă legea într-una dintre cele mai mari pieţe din Piteşti, dar şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde se creează cozi în special la Ambulatoriul de Specialitate. Au fost depistate nereguli la agenţii economici, o parte dintre aceştia plângându-se de nefuncţionarea sistemului de climatizare, deşi piaţa din cartierul respectiv a fost modernizată de curând. Administratorul pieţei (directorul SPEP Piteşti) şi primarul Cornel Ionică au discutat cu prefectul Emanuel Soare şi s-au angajat să remedieze defecţiunile de la sistemul de climatizare al clădirii în cel mai scurt timp.

La Ambulatoriul de Specialitate, pacienţii au fost surprinşi aşteptând în număr mare pe scările spitalului, nerespectându-se distanţarea fizică. Prefectul Emanuel Soare şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au discutat cu angajaţii firmei de pază, care erau printre pacienţi. Aceştia au fost îndemnaţi să ia atitudine şi au fost asiguraţi de tot sprijinul, din partea Poliţiei şi Jandarmeriei, dacă întâmpină probleme cu anumiţi pacienţi.

Au fost verificate de către poliţiştii argeşeni 16 societăţi comerciale, au fost legitimate 101 persoane şi controlate 72 de autoturisme. Au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale, de 11.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Jandarmii argeşeni au aplicat trei amenzi 1.500 lei şi 16 avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecţie în spaţiile închise sau în mijloacele de transport. Pompierii argeşeni au verificat trei societăţi comerciale şi 134 de persoane fizice, dintre acestea, opt au fost depistate fără mască de protecţie în spaţii închise. Reprezentanţii ISU Argeş au aplicat amenzi în valoare de 1.500 lei.

Prefectul Emanuel Soare: „Deşi nu ne dorim, vom aplicăm şi alte măsuri, mai dure”

Sâmbătă, 11 iulie, au fost efectuate de către poliţiştii argeşeni 52 de controale la de societăţi comerciale, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 97 de sancţiuni contravenţionale, de 10.750 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Jandarmii argeşeni au dar şi ei trei amenzi, în sumă de 3.500 lei şi opt avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecţie în spaţiile închise. Pompierii au verificat două societăţi comerciale şi 110 persoane, dintre care 12 au fost surprinse nepurtând masca de protecţie în spaţii închise. Aceştia au aplicat avertismente şi amenzi în valoare totală de 1.000 lei.

Duminică, a fost „razie” în târgul săptămânal din Piteşti

Duminică dimineaţă, prefectul Emanuel Soare a participat la o acţiune de control în târgul săptămânal din Piteşti, împreună cu subprefectul Andrei Ciungu, şeful IJJ Argeş, Gheorghe Lupescu, şeful IPJ Argeş, Mihai Neagoe şi adjunctul Poliţiei Locale Piteşti, Mihai Ciprian. Prefectul a descoperit mai multe probleme în târgul săptămânal, pe care Primăria Piteşti a insistat să-l redeschidă din 26 iunie. În general, se poartă masca de protecţie, dar, în special în zona meselor, din spaţiile de alimentaţie publică, se creează aglomeraţie. S-a insistat pentru o reorganizare a locului, reducerea numărului meselor, dezinfectarea lor, atragerea atenţiei clienţilor şi schimbarea măştilor angajaţilor mai des. 

În aceeaşi zi, aproximativ 400 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti locali au verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală şi de distanţare sociale. Au fost verificate peste 250 de societăţi comerciale, aproape 300 de autovehicule şi au fost legitimate aproximativ 600 de persoane. Au fost aplicate aproape 300 de sancţiuni contravenţionale, de peste 25.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 11 sancţiuni, în valoare de 13.800 de lei, conform Legii 61/1991.

Aproape 100 de argeşeni, amendaţi că nu purtau mască

De duminică până luni, poliţiştii argeşeni au verificat 48 de societăţi comerciale şi 208 autoturisme, au legitimat 327 de persoane, în cadrul acţiunilor punctuale. Au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.400 de lei. 91 dintre acestea, în valoare de 15.000 de lei, au fost aplicate  pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar trei, în valoare de 400 de lei, conform Legii 61/1991. Jandarmii au aplicat 7 amenzi de 3.000 lei şi 3 avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecţie în spaţiile închise sau în mijloacele de transport. Pompierii argeşeni au verificat 32 de societăţi comerciale şi 559 de persoane fizice. Dintre acestea, 20 au fost surprinse nerespectând măsurile de protecţie individuală, fiind sancţionate contravenţional cu amenzi de 3.500 lei. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK