Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Peste 400 de persoane internate cu COVID-19

Argeşul se află în topul judeţelor cu cea mai îngrijorătoare evoluţie a cazurilor de COVID-19, numărul persoanelor infectate trecând de 1.000. Medicii au stabilit că ne confruntăm cu o astfel de situaţie pentru că există transmitere comunitară accentuată, iar DSP este depăşită de situaţie.

În spitalele din judeţul Argeş, în această săptămână erau internate peste 400 de persoane, iar 17 dintre acestea au solicitat externarea. „Suntem pe un val de creştere a cazurilor din ţară şi din Argeş. În acest moment avem internate 418 persoane, dintr-un total de 613 paturi disponibile la nivelul judeţului Argeş, atât în spitalele COVID, cât şi în spitalele non-COVID care au desemnate pe fiecare secţie câte un spaţiu tampon. În ultima perioadă, am depus eforturi mari să creştem inclusiv capacitatea de spitalizare în spitalele COVID, astfel că avem 613 paturi dintre care sunt libere aproximativ 200. Odată cu creşterea capacităţii de spitalizare s-au mai eliberat şi paturi în spital, pentru că avem ordinul ministrului care permite externarea asimptomaticilor după 10 zile de spitalizare, dar, în urma deciziilor Curţii Constituţionale, până la noi reglementări legale, persoanele asimptomatice sau persoane cu simptome uşoare sau chiar persoane pozitive, la cerere, se pot externa. În baza acestor modificării legislative sunt 17 persoane care au solicitat externarea.”, a informat prefectul Emanuel Soare în cadrul conferinţei de presă de marţi, 7 iulie.

Peste 330 de teste efectuate în laboratorul de la Câmpulung

Potrivit Instituţiei Prefectului, în Argeş a crescut capacitatea de testare a populaţiei, efectuându-se până la mijlocul acestei săptămâni circa 15.000 de teste, inclusiv în cadrul laboratorului din Câmpulung, care urmează să fie inclus, alături de cel de la Spitalul Judeţean Argeş, în Programul Naţional de Sănătate. „Din perspectiva situaţiei epidemiologice, în Argeş, în acest moment (n.r. marţi, 7 iulie), avem efectuate aproximativ 15.000 de teste. Alături de laboratoarele de la Spitalul Orăşenesc Mioveni şi Spitalul Judeţean Argeş, şi laboratorul de la Spitalul Municipal Câmpulung a început să-şi desfăşoare activitatea serios, efectuând până în acest moment peste 330 de teste. Am crescut capacitatea de testare în judeţ, avem trei laboratoare funcţionale, autorizate. Aşteptăm includerea în Programul Naţional de Sănătate atât a Laboratorului de la Spitalul Judeţean, cât şi a Laboratorului de la Spitalul Municipalul Câmpulung. S-au făcut demersuri în acest sens, documentaţiile au fost transmise, sigur că lucrurile se mişcă destul de greu, dar avem speranţa că, în această săptămână, toate cele trei laboratoare vor fi în Programul Naţional de Sănătate, asta însemnând că şi bugetele pe care le alocă pentru testare vor fi disponibile şi vor putea deconta toate cheltuielile. Până în acest moment Consiliul Judeţean sau Consiliile Locale din Mioveni şi Câmpulung au fost cele care au finanţat în mare parte din aceste teste.”, a mai precizat prefectul. Ama IVAN

Evenimentul Muscelean