Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Patru comune din Muscel vor primi 1.411.000 lei, despăgubiri după inundaţii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 426

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2498_39.jpgÎn ultimele două săptămâni din iunie, în Argeş au existat 29 de localităţi afectate de inundaţii, Instituţia Prefectului făcând din timp demersurile pentru obţinerea unui sprijin financiar din partea Guvernului. Doar 10 comune au transmis însă în timp util documentaţiile complete, prin care se solicită sprijin financiar pentru refacerea obiectivelor de infrastructură afectate. Acestora li se alătură Regia Judeţeană de Drumuri Argeş, care pentru cinci obiective deteriorate de ape solicită 2,55 milioane lei. Primăriile care au transmis documentaţie completă au solicitat un sprijin financiar de 9,36 milioane de lei. În total, din Argeş s-au solicitat 11,92 milioane de lei pentru refacerea obiectivelor de infrastructură calamitate. Banii vor fi asiguraţi din fondul de intervenţie al Guvernului, cuprins în bugetul pe anul 2020.

Prin hotărârea Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 22, iniţiată de prefectul Emanuel Soare şi preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu, procesele verbale de constatare şi evaluare a pagubelor din judeţul Argeş au fost înaintate Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Administratorii elementelor de infrastructură afectate au confirmat că sumele solicitate sunt destinate exclusiv aducerii la starea iniţială şi nu vor fi folosite pentru modernizări sau lucrări adiţionale. Mai mult, obiectivele calamitate pentru care s-au solicitat sume de bani din fondul de intervenţie al Guvernului nu se suprapun cu obiectivele de investiţii finanţate prin PNDL. 

Sumele trimise către Ministerul Dezvoltării pentru refacerea obiectivelor calamitate, pe localităţi, sunt următoarele: Albeştii de Muscel: 269.000 lei; Bălileşti: 159.000 lei; Brăduleţ: 2,5 milioane lei; Bughea de Sus: 733.000 lei; Cetăţeni: 250.000 lei;  Corbi: 1,18 milioane lei; Miceşti: 252.000 lei; Sălătrucu: 254.000 lei; Valea Danului: 2,88 milioane lei; Valea Iaşului: 541.000 lei.

Au fost şi Primării care depus documentaţii incomplete: Albeştii de Argeş, Aninoasa, Cepari, Cicăneşti, Corbeni, Ţiţeşti, Mihăeşti, Stâlpeni şi Tigveni. Aceste Primării, cu localităţi afectate de inundaţii, au putut depune până cel târziu 6 iulie, documentaţiile complete. În baza lor se va lua o nouă hotărâre a Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi se va emite o altă Hotărâre de Guvern.

 

The most visited gambling websites in The UK