Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Proiecte sociale, de 12 milioane de lei, la Rucăr şi la Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 87

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2496_18.jpgPe 24 iunie, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a efectuat o vizită de lucru la centrele de asistență socială aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș din Rucăr și Câmpulung. Aici, acesta, alături de reprezentanți ai administrației publice locale, a purtat discuții cu personalul centrelor privind modul de desfășurare a activității în contextul situației actuale epidemiologice, măsurile de protecție, precum și investițiile derulate pentru dezvoltarea infrastructurii acestor centre de asistență socială. 

La Rucăr, se află în derulare Proiectul “Complex de servicii sociale”, finanțat din fonduri europene și din bugetul Consiliului Județean. Valoarea totală a proiectului este de 5.341.994,63 lei cu TVA, din care valoarea finanțării nerambursabilă este de  4.569.583,35 lei, iar valoarea contribuției CJ Argeș este de 772.411,28 lei. Obiectivul proiectului constă în îmbunătățirea infrastructurii serviciilor sociale oferite de către D.G.A.S.P.C Argeș, prin închiderea centrului de plasament de tip clasic din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr. În locul lui vor fi construite și dotate două case de tip familial, cu o capacitate de 12 locuri per casă și un centru de zi, cu o capacitate de 50 de locuri. Casele de tip familial vor fi integrate în comunitate și vor asigura un mediu cât mai apropriat de cel familial, cu un climat socio-afectiv, adecvat formării personalității copiilor și tinerilor. Centrul de zi va furniza servicii, atât pentru beneficiarii celor două case de tip familial, cât și pentru copiii aflați în situații de risc de separare de familie din comunitate, precum: consiliere psihosocială și suport emoțional, educație nonformală, informală și dezvoltare timpurie, suport pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă, recreere și socializare, integrare și reintegrarea familială și comunitară. Terenul pe care va fi construit acest proiect este pus la dispoziție de administrația locală din comuna Rucăr.

La Câmpulung, a fost înființată o Casa de Tip Familial, în baza Convenției de asociere între UAT Consiliul Județean Argeș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și Fundația SERA România. Valoarea totala a investiției (construcție și dotări): 290.000 euro. Cheltuielile privind construirea și dotarea casei de tip familial au fost asigurate integral din bugetul Fundației SERA. Investiția a fost realizată pe un teren situat în incinta Complexului de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilități Câmpulung. Casa de tip familial are regim de înălțime parter, cu o suprafață construită de 225 metri pătrați și o suprafață desfășurată 450 metri pătrați (spălătorie cu uscătorie, izolator, grup sanitar izolator, grup sanitar personal, trei grupuri sanitare pentru beneficiari, depozitare produse de curățenie, camera de zi plus loc de servit masa, magazie alimente, bucătărie, patru dormitoare, patru bai, cameră de vizitatori).

Un alt proiect aflat în implementare la Câmpulung este ”Complexul de servicii sociale, municipiul Câmpulung, județul Argeș”, - Program Operațional 2014 -2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii de sănătate, Obiectiv specific 8.3-Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale și sociale, Grup vulnerabil: persoane vulnerabile. Valoarea proiectului este de 5.253.693,08, din care 4.561.990,05 lei, finanțare nerambursabilă, și 691.703,03 lei, contribuție solicitant (asigurată din bugetul CJ Argeș). Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea infrastructurii serviciilor sociale oferite de către D.G.A.S.P.C Argeș, prin închiderea centrului de plasament de tip clasic din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung și identificarea celor mai bune alternative, care să permită asigurarea bunăstării, dezvoltarea deplină și armonioasă a beneficiarilor cu măsură de protecție. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: construirea și dotarea a două case de tip familial în municipiul Câmpulung, cu o capacitate de 12 locuri per casă, pentru 24 de copii, beneficiari de măsură de protecție în centrul rezidențial din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung; înființarea prin construire și dotare a unui centru de zi pentru copii, în municipiul Câmpulung, cu o capacitate de 50 de beneficiari. Centrul de zi va furniza servicii suport, atât pentru beneficiarii celor două case de tip familial, cât și pentru copiii aflați în situații de risc de separare de familie, din comunitate. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK