Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Înfiinţarea Compartimentului de Diagnostic Molecular modifică structura organizatorică a Spitalului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 774

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2495_24.jpgAmbele spitale au nevoie de votul Consiliului Local şi la şedinţa care va avea loc pe 29 iunie. Cel mai important subiect îl constituie avizul favorabil al Legislativului municipal - consultativ, în această situaţie - pentru înfiinţarea Compartimentului de Diagnostic Molecular în cadrul Laboratorului de Analize Medicale al Spitalului Câmpulung. Apariţia noului laborator de testare a infecţiei cu COVID-19 impune actualizarea structurii organizatorice a unităţii sanitare, lucru pe care, de asemenea, aleşii municipali trebuie să-l încuviinţeze. 

Compartimentul de Diagnostic Molecular va funcţiona cu cinci posturi            

Pe 18 iunie, la Primărie era depusă o adresă din partea Spitalului Municipal, care le comunica aleşilor propunerea Comitetului Director, de modificare a structurii organizatorice a instituţiei. Modificare generată de înfiinţarea Laboratorului de Diagnostic Molecular în cadrul Laboratorului de Analize Medicale, cu punct de recoltare în ambulatoriul integrat al spitalului. În susţinerea solicitării sunt aduse ca argumente: „amenajarea spaţiului în care funcţionează laboratorul; achiziţia Liniei automate Real Time - PCR; încadrarea cu personalul necesar pentru desfăşurarea activităţii (un medic primar în specialitatea Medicină de Laborator, un chimist principal, un biolog debutant, un asistent medical principal de laborator, o îngrijitoare) se va realiza prin delegarea din cadrul Laboratorului de Analize Medicale a posturilor de medic primar, dr.Ana Godea, şi chimist principal Mirela Bucurescu, care au participat şi absolvit cursuri de formare profesională în acest sens.”

Potrivit semnatarilor adresei înaintate Consiliului Local, „posturile de biolog debutant şi de asistent medical principal de laborator sunt vacante în statul de funcţii, iar postul de îngrijitoare va fi înfiinţat, urmând a fi ocupate cu respectarea prevederilor legale şi delegate din Laboratorul de Analize Medicale în cadrul Laboratorului de Diagnostic Molecular.” Alt argument invocat de cei de la spital se referă la încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin bugetul pe anul 2020. „Statul de funcţii şi organigrama se vor modifica după avizarea de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş a noii structuri organizatorice a spitalului.”, conchid directorul suspendat Nicolaie Alexe, directorul medical Iuliana Alina Podea şi directorul financiar-contabil Marinela Cristian. 

Formalitatea are la bază o adresă din 11 iunie a Direcţiei de Sănătate Publică, prin care s-a solicitat Consiliului Local Câmpulung „să analizeze şi să-i comunice poziţia referitoare la modificarea structurii organizatorice (demararea procedurii de autorizare a Laboratorului de Diagnostic Molecular). După lansarea solicitării spitalului, a fost pregătit un proiect de hotărâre, pentru şedinţa de luni, 29 iunie, prin care aleşilor li se cere să acorde un aviz consultativ favorabil înfiinţării în cadrul Laboratorului de Analize a Compartimentului de Diagnostic Molecular, cu cele cinci posturi menţionate. 

Şi Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung figurează pe ordinea de zi, cu o solicitare de modificare a statului de funcţii. Şi anume transformarea funcţiei de asistent medical dietetician, gradul profesional principal, studii postliceale, din cadrul Compartimentului Bloc Alimentar şi Dietetică, într-una aferentă gradului debutant. Motivul invocat în solicitarea adresată Consiliului Local de către directoarea Ionela Costinela Dună îl constituie faptul că postul a fost scos la concurs pe 2 martie şi nu s-a depus niciun dosar. M.B.

 

The most visited gambling websites in The UK