Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

O fetiţă de patru anişori are nevoie de ajutorul nostru, pentru a deveni un copil normal

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 929

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2493_27.jpgO fetiţă în vârstă de doar patru anişori luptă, sprijinită de părinţi şi surioara ei, să devină un om normal, după ce a fost diagnosticată cu o tulburare cerebrală, care i-a afectat membrele inferioare. Lucrurile se pot îndrepta, însă micuţa are nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale şi tratamente de recuperare costisitoare, la o clinică din străinătate, cărora părinţii nu le pot face faţă din punct de vedere financiar. Ei au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru ca fetiţa lor să aibă o şansă la o viaţă normală.

Diagnosticul a venit la vârsta de un an şi jumătate

Beatrice Maria Lupu a venit pe lume la şapte luni, după o sarcină dificilă. S-a născut cu o paralizie generală, care a fost diagnosticată abia la vârsta de un an şi jumătate. „Eu am avut o sarcină pe care am dus-o foarte greu. Am stat internată mai mult în spital, ca să o pot duce până la capăt, dar nu s-a putut, a trebuit să nasc la şapte luni, la 31 de săptămâni, de fapt, iar ea a avut 1.400 de grame. La naştere, nu ne-am dat seama că ar avea ceva probleme, am constatat acest lucru în momentul în care am început să o punem în picioare, am observat că este ceva la picioruş. În momentul acela, am început cu investigaţiile, tot ce era necesar. RMN-ul a confirmat ce bănuiau doctorii neurologi, la Bucureşti: paralizie generală - tetrapareză spastică. Atunci când au pus diagnosticul, au spus că ea o să meargă, dar cu foarte multe şedinţe de kinetoterapie. Am început kinetoterapia imediat, stăteam trei săptămâni la Oradea, trei săptămâni acasă, apoi la Sibiu, pentru că aici a fost foarte greu să facem terapia. Noi facem şi aici, la centrul cu dizabilităţi, doar de două ori pe săptămână, dar nu era suficient şi aşa am stabilit să plecăm cât mai des de acasă. Trei ani am făcut şi ea a progresat foarte mult, pentru că nu stătea nici în fund. Când am început kinetoterapia, nu se mişca, noi am crezut că e din cauză că a fost născută prematur, nicidecum că ar fi ceva probleme.”, ne-a declarat mama fetiţei, Florina Mihaela Lupu.

Salvarea vine de la Chişinău

Părinţii au găsit o rază de speranţă pentru fiica lor la o clinică de specialitate din Chişinău, acolo unde, pe lângă faptul că există un medic specialist care a mai efectuat, cu succes, astfel de intervenţii chirurgicale, costurile sunt mult mai mici faţă de alte unităţi medicale de profil din vestul Europei.  „Acum, după 3 ani, ni s-a propus să facem această intervenţie la Chişinău. Ea este foarte spastică, merge pe vârfuri, nu are stabilitatea suficientă să plece singură şi este posibil să nu fie singura intervenţie. Ar fi trebuit să mergem, în luna martie, la evaluare, la Galaţi, dar nu am ajuns din cauza pandemiei, şi am avut evaluarea online cu domnul doctor de la Chişinău. Aşa am stabilit ca în luna august să mergem acolo.”, ne-a mai spus Florina Mihaela Lupu. Costurile intervenţiei se ridică la suma de 3.000 de euro, bani care par puţini, însă pentru familia Lupu este o sumă importantă, în condiţiile în care cheltuielile din ultimii trei ani au fost destul de mari. Oricine doreşte să o ajute pe Beatrice să-şi îndeplinească visul de a merge poate dona o sumă de bani în contul RO68BTRLRONCRT0P81572301 Orice ajutor contează, iar împreună putem îndeplini visul oricărui copil.  Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK