Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Azi, ultima zi de înscriere la grădiniţă, pe perioada vacanţei de vară

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 174

Încep înscrierile pentru grădinițe în perioada vacanței de vară. Părinții care doresc să-și ducă copiii la grădiniță în timpul verii pot depune cereri la unitățile pe care le-au frecventat micuții în acest an școlar.

Așa cum informează Mariana Constantinescu, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit ”Sfânta Marina”, în perioada 17-19 iunie 2020 (astăzi fiind ultima zi), se primesc cereri de la părinții care au copiii înscriși în anul școlar 2019-2020, și care doresc să beneficieze de servicii de educație și îngrijire pe perioada vacanței de vară. ”Menționez că unitatea care va asigura aceste servicii de educație și îngrijire nu a fost încă stabilită la nivelul municipiului. De asemenea, se vor desfășura cu respectarea strictă a măsurilor de distanțare și igienă, prevăzute de Ordinul comun nr. 4518/12.06.2020”, a transmis aceasta.

Cererile s-au primit la sediul grădiniței, miercuri și joi, dar se primesc și astăzi, între orele 8.00-12.00, sau scanate ori fotografiate, pe emailul unității de învățământ. Acestea vor fi centralizate și transmise Inspectoratului Școlar Județean Argeș, care, ulterior, le plasează autorității publice locale pentru a decide, de comun acord, care va fi unitatea în care se vor desfășura activități recreative. Grădinița desemnată va fi anunțată și d ISJ Argeș. 

Redeschiderea grădinițelor, creșelor, after school-urilor se va face în baza unui Ordin semnat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, actul normativ prevăzând mai multe seturi de măsuri necesare în vederea prevenirii îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Astfel, la intrare în unitate, o persoană desemnată va asigura fluidizarea sosirilor și fluxului de persoane în vederea evitării aglomerării. Ușile de intrare (poartă, ușă) vor fi menținute deschise la venirea copiilor în unitate, în măsura în care problemele de securitate permit, pentru a limita punctele de contact. Accesul în holul de primire trebuie limitat, iar triajul epidemiologic al copiilor se efectuează zilnic de către cadrul medical al unității sau o persoană desemnată. 

Iată ce transmite și Ministerul Educației, vizavi de aceste lucruri. ”Unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ școlar, conform prevederilor ordinului comun. De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale. Activitățile în aer liber vor prezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de doi metri. Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte, care nu sunt necesare”.  “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK