Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Spitalele COVID din Argeș, eligibile pentru dotarea cu aparatură din fonduri europene

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 179

Instituția Prefectului Argeș informează că toate spitalele COVID din judeţ au răspuns solicitării lansate de prefectul Emanuel Soare, care a identificat o oportunitate pentru dotarea cu echipamente şi aparatură, necesare la tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, prin fonduri nerambursabile. De altfel, toate cele şase unităţi sanitare sunt eligibile, Ministerul Fondurilor Europene clarificând cazul Spitalului Orăşenesc Mioveni, la solicitarea Instituţiei Prefectului Argeș. Vă amintim că Ministerul Fondurilor Europene a lansat, pe 15 mai, apelul de proiecte “Consolidarea capacităţii sistemului medical public de gestionare a situaţiei de urgenţă cauzată de criza COVID-19”, aferent Axei Prioritare 9, Obiectivul Specific 9.1, cu o alocare de 350 milioane de euro. Este vorba despre un apel de proiecte necompetitiv (primul venit, primul servit), deschis în perioada 15 mai - 30 septembrie. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 10 milioane de euro.

Spitalul Mioveni se încadrează în categoria solicitanţilor eligibili

În spațiul public au existat discuţii referitoare la eligibilitatea Spitalului Orăşenesc Mioveni. Prefectul Emanuel Soare a cerut clarificări la Ministerul Fondurilor Europene. Răspunsul Direcţiei Generale Programe Europene Infrastructură Mare, din cadrul ministerului, a fost: “Spitalul Orăşenesc “Sfântul Spiridon” Mioveni poate avea calitatea de solicitant eligibil, având în vedere faptul că acesta figurează în lista prevăzută în Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 555 din 3 aprilie 2020 (...) Secția de Boli Infecţioase a fost înființată la data de 5 aprilie 2020, în corpul existent al unității sanitare. În plus, în lista prevăzută în O.M.S. nr. 555 din 3 aprilie 2020, este menționată expres titulatura “Spitalul Orăşenesc “Sfântul Spiridon” Mioveni - corp vechi. Considerăm că unitatea sanitară se poate încadra în categoria solicitanţilor eligibili, prevăzuţi în ghidul solicitantului aferent Obiectivului Specific (OS) 9.1.”

Prefectul: “Instituția Prefectului și-a asumat rolul de coordonare”

Prefectul Emanuel Soare susţine că încearcă să ajute spitalele din Argeș să se doteze, mai ales în eventualitatea unui al doilea val al epidemiei de coronavirus. “Prin tot ceea ce am făcut, noi am încercat să arătăm că suntem de bună credinţă. Instituţia Prefectului şi-a asumat rolul de coordonare pentru atragerea fondurilor europene de către spitalele COVID. De pe 6 mai, am trimis adrese către spitale, prin care le-am informat despre acest apel de proiecte şi le-am întrebat despre capacitatea administrativă pe care o au, de a scrie proiecte. Propunerile de proiecte, primite de la spitale, le-am trimis Primăriilor şi Consiliului Județean, care au spitale COVID în subordine, în ideea de a-i ajuta să aibă o imagine clară despre nevoile respective. Noi am insistat cu argumente că şi Spitalul Orăşenesc Mioveni este eligibil, chiar dacă erau nişte contradicţii în ghid. Este vorba despre un apel de proiecte necompetitiv, “primul venit, primul servit”, adică dacă scrii bine proiectul, ai şanse să obţii finanțarea. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Am susţinut întotdeauna că în ghid sunt enumerate spitalele care sunt eligibile pentru această competiţie. Acest proiect finanţează echipamente, nu construcţii de secţii.”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

În prezent, toate cele şase spitale COVID din județ sunt interesate de acest apel de proiecte. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a transmis o listă cu echipamente şi aparatură medicală în valoare de 5,39 milioane lei, Spitalul de Pediatrie Pitești - de 3,75 milioane lei, Spitalul Municipal Câmpulung - de 75 milioane lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung - de 114.000 lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului - de 2,6 milioane lei şi Spitalul Orăşenesc Mioveni -  de 3,6 milioane de lei.

Prin programul POIM “Consolidarea capacităţii sistemului medical public de gestionare a situaţiei de urgenţă cauzată de criza COVID-19” pot fi achiziționate: ventilatoare mecanice, injectomate, infuzomate sau paturi suplimentare şi altă infrastructură de terapie intensivă (suplimentară faţă de cea existentă), recoltoare / teste extracţie şi diagnostic SARS-Cov-2, biocide, substanţe pentru decontaminare, combinezoane, viziere de protecţie, mănuşi de unică folosinţă, măşti de protecţie şi izolete. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK