Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Într-o săptămână, s-a dublat numărul cazurilor de infectaţi cu coronavirus, în Argeş

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 433

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2492_1.jpgLa sfârşitul săptămânii, prefectul Emanuel Soare a realizat o analiză a celor „trei luni „de foc”, trei luni trăite ca trei ani”, cum a  simţit acesta perioada pandemiei, care l-a ţinut permanent în teren, în calitate de conducător al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit acestuia, intensitatea cu care s-au derulat evenimentele a fost una excepţională, de altfel, criza prin care trecem pe mai departe este una nemaitrăită până acum. Unul dintre subiectele abordate de liderul Instituţiei Prefectului, la conferinţa de presă, de vineri, 12 iunie, l-a constituit situaţia negativă generată de creşterea cazurilor pozitive în judeţ. Asta însemnând o dublare a numărului de bolnavi, de la o săptămână la alta. 

40% dintre localităţile din Argeş au bolnavi de COVID-19  

Odată cu instituirea stării de alertă  şi cu relaxarea măsurilor de prevenire - spunea prefectul Emanuel Soare -, în Argeş se constată o creştere a numărului de cazuri de persoane pozitive. Cum se întâmplă, de altfel, la nivel naţional, când, în ultimele trei zile lucrătoare ale săptămânii trecute, statistica a arătat o creştere continuă, culminând cu ziua de sâmbătă, când, din păcate, raportările de infectaţi au indicat un total al zilei de 275 de persoane. Iar duminică, şi mai şi, 320! „În această săptămână, am avut un număr dublu  de cazuri pozitive, faţă de săptămâna trecută. Majoritatea sunt pacienţi suspecţi, care erau deja internaţi, care s-au pozitivat, sau sunt persoane care fie au fost îngrijorate, fie au fost contacte directe, s-au testat şi au fost confirmate ca fiind pozitive.”, a precizat şeful Prefecturii. 

În acest moment, 40% dintre localităţile judeţului Argeş sunt afectate de COVID, spune prefectul Soare. „În general, sunt unul-două cazuri per localitate. Avem şase localităţi în care numărul de cazuri este peste cinci. Per total, la nivelul judeţului, avem în jur de 137 de cazuri active. Am depăşit 300 de cazuri de la începutul pandemiei, dintre care jumătate s-au vindecat, plus decesele înregistrate. Ceea ce ne îngrijorează puţin este faptul că a crescut numărul persoanelor internate. Faţă de acum două săptămâni, numărul persoanelor internate în spital aproape că s-a dublat. Iar dintre persoanele care sunt deja internate în spital, sunt cei care se pozitivează cel mai mult. Şi în perioada următoare, ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri.”, a mai spus prefectul. 

După autorizarea laboratorului de la Câmpulung, capacitatea de testare în Argeş ar trebui să ajungă la 800 teste pe zi. Numai că n-are cine să le facă 

Acesta pune situaţia în creştere a bolnavilor de coronavirus pe seama unei legături clare între relaxarea măsurilor de prevenţie şi creşterea cazurilor pozitive. Dar, în acelaşi timp, a crescut serios numărul testelor, care se realizează. „În Argeş, avem peste 6.200 de teste realizate, iar ca o medie, în ultimele 24 de ore, avem în jur 170 de teste efectuate. Aceasta este capacitatea de testare în Argeş, pentru că la laboratorul de la Mioveni se fac acum teste, fiind certificat din punct de vedere al programului naţional. La Judeţean a crescut numărul testelor, pentru că acolo s-a luat decizia să se testeze toţi pacienţii şi tot personalul. Dar în momentul în care laboratorul va fi în programul naţional, şi acolo va creşte capacitatea de testare. Sper să se autorizeze şi laboratorul de testare de la Câmpulung. Practic, din acel moment, o să avem o capacitate de 600-800 de teste pe zi, potenţialul care se poate face la nivelul judeţului, capacitatea totală de testare a celor trei laboratoare. Numai că în aceste laboratoare este necesar să lucreze un anumit număr de persoane, specialişti cu acreditări foarte serioase. Din păcate, nu avem atât de mulţi astfel de specialişti. De aceea, ca o explicaţie a faptului că, acum două zile (n.r. miercuri, 10 iunie), am avut un număr mare de cazuri în Argeş, numărul a fost realizat la finalul a trei zile, pentru că personalul care lucrează în laboratoare nu este suficient ca să acopere 24 din 24 de ore.”, a continuat Soare. 

După trei luni de pandemie, convingerea acestuia este că măsurile care s-au luat au fost unele eficiente. „Ameninţarea virusului nu s-a încheiat, este foarte important să fim atenţi şi să urmărim rezultatele anchetelor epidemiologice, pentru a vedea cât de mult putem să relaxăm măsurile. Dar, în acelaşi timp, trebuie să fim conştienţi că trebuie să avem şi cadru legal care să permită autorităţilor locale, ca, dacă va fi nevoie, să  poată acţiona în sensul unei reveniri sau creşteri a restricţiilor care se impun.”, a conchis Emanuel Soare.

Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK