Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Impresionaţi de condiţiile precare în care trăiesc şi învaţă, „Leuţii” din Câmpulung au donat haine, cărţi, rechizite şi jucării unor copii sărmani din Botoşani

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 483

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2491_14.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2491_13.jpgÎn luna aprilie a acestui an, postul de televiziune Antena 3 difuza povestea cutremurătoare a Elenei şi a lui Sebi, doi copii sărmani din judeţul Botoşani care trăiesc şi învaţă în condiţii de neimaginat pentru secolul XXI. Reportajul a impresionat o ţară întreagă, iar de-atunci copiii au câştigat o mulţime de prieteni care le-au sărit în ajutor, oferindu-le colete cu haine, mâncare şi cărţi. Printre cei care le-au bătut la poartă s-au aflat şi câţiva elevi din Câmpulung, membri ai LEO Club Leolution.

Teme făcute la lumina lumânării, în era Internetului!

Elena şi Sebi sunt doi copii din două sate ale Românie cărora soarta nu le-a surâs în viaţă. Trăiesc împreună cu familiile lor în condiţii modeste, chiar sărăcăcioase am putea spune, fără curent electric sau alte utilităţi, dar niciodată nu au renunţat la ideea de a învăţa carte, în speranţa unui trai mai bun. Elena are 13 ani şi îşi face temele la lumina lumânărilor, înfipte într-un vas cu nisip, câteodată insuficiente pentru cât şi-ar dori ea să studieze la măsuţa simplă din lemn, care se sprijină pe două paturi sărăcăcioase. Elena este unul din miile de copii ai României rurale care au aflat că şcoala s-a mutat pe Internet de când cu păcătoasa asta de pandemiei de coronavirus. Numai că pentru ea Internetul este o Utopie. „Este foarte greu în perioada asta, mai ales ca profesorii ne dau teme pe Internet, iar eu cum nu am nimic îmi este foarte greu. Nu am curent electric, nu am telefon performant cum au alţii sau altele. Nu ştiu cum o să recuperez tot ce pierd. Chiar nu ştiu...”, a povestit Elena pentru Antena 3, amintindu-i, totodată, unui ministru că orice copil are dreptul la educaţie. Într-o situaţie similară se află şi Sebi, care, la 15 ani, se pregăteşte să meargă la liceu. Părinţii săi nu au avut bani să-i cumpere un laptop sau o tabletă, nici măcar un telefon performant. Se bazează pe cărţile primite de la şcoală şi pe un telefon vechi cu care ţine legătura cu profesorii şi colegii de clasă. Visează însă să ajungă medic. „Am încercat să îmi pun zoom, cum fac copiii la şcoală, o aplicaţie pentru meeting, dar e incompatibil cu telefonul şi nu am cum. Nu ştiu nici eu, caut o soluţie. Vreau să urmez Medicina, la Grigore Antipa să dau. La Liceul Sanitar din Botoşani”, explica băiatul reporterilor de la Antena 3 în luna aprilie.

„Motivaţia şi dorinţa acestor copii întrece orice barieră a neajunsurilor materiale”

Povestea celor doi copii a sensibilizat o mulţime de oameni care le-a trecut pragul casei pentru a-i cunoaşte mai bine şi a le veni în ajutor. Printre aceştia au fost şi câţiva elevi din Câmpulung, membri ai LEO Club Leolution, care le-au oferit 70 de colete cu haine, cărţi şi alte bunuri. „Sunt o generaţie tare faină de copii, le trebuie doar o scânteie. A fost de ajuns să le arăt materialul realizat de voi şi a venit din partea lor toată organizarea, ideile, lucrul de materiale care credeau ei ca sunt necesare. Şi nu este nevoie doar de partea materială. Important este ca Elena, Sebi şi alţi copii ca ei să primească încredere. Încredere că pot fi sprijiniţi. La modul concret, nu pe vorbe”, a declarat, pentru Antena 3, Carmen Victoria Bârloiu, consilier în cadrul  LEO Club Leolution. „Povestea Elenei şi a lui Sebi, doar doi copii dintre atâţia alţii care învaţă în condiţii de neimaginat reprezintă un exemplu şi un semnal de alarmă pentru noi. Motivaţia şi dorinţa acestor copii întrece orice barieră a neajunsurilor materiale. Chiar şi în timpuri încercate precum sunt acestea, respectând toate restricţiile şi măsurile de precauţie, ne-am mobilizat pentru a transmite speranţă şi gânduri bune sub forma a rechizite, cărţi, haine şi jucării ce am considerat că le vor uşura drumul spre visele lor. Sebi şi Elena ne-au reamintit să fim recunoscători pentru toate condiţiile ce ne-au fost oferite şi să conştientizăm acest privilegiu prin a oferi mai departe, a ajuta adevăratele valori de astăzi ce reprezintă viitorul de mâine.”, este mesajul postat de către „leuţii” câmpulungeni pe pagina lor de Facebook. (foto: Antena 3) Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK