Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Alexe zice că Aron a venit la spital ca să-i vadă lui dosarul!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 887

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2490_4.jpg

Este obligatoriu ca spitalul să-şi reia toate serviciile oferite înainte de pandemie

Debitul verbal şi cantitatea de acuzaţii lansate de Nicolaie Alexe, multe cu iz de ridicol, la adresa lui Andrei Aron, trădează iritarea combinată cu ciudă că, în pofida unui mandat de doar trei săptămâni, comunitatea câmpulungeană l-a agreat şi regretat pe directorul interimar. Noi ne-am crucit ascultând delirul frapant, cu o gramatică inacceptabilă pentru un şef de instituţie, care lasă impresia că a făcut o obsesie pe cele trei săptămâni, în care i-a fost cotrobăit biroul, după dosar! Ca să vă faceţi o idee ce persoane sunt promovate în funcţii de talia celei de la vârful Spitalului Municipal, prin concurs, cum se dă de ceasul morţii Ţâroiu, că şi-a pus preferatul prin concurs, vă redăm o parte a conversaţiei purtate de unul dintre redactorii noştri cu Nicolaie Alexe, pe care l-a contactat pentru a-i solicita, oficial, informaţii despre activitatea unităţii sanitare în viitorul apropiat.                    

Important de reţinut este că Alexe nu se ia după ureche  

Întrebat, scurt şi la obiect, cu ce veşti vine de la Piteşti - fiind vorba că obţine avizul favorabil al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş pentru primirea la Câmpulung şi a altor pacienţi, în afara celor infectaţi cu COVID-19 -, directorul Spitalului Municipal şi-a limitat răspunsul la situaţia valabilă la mijlocul săptămânii trecute. Adică aştepta răspunsul DSP, care nu zicea nici da, nici ba. După care mesajul lui, care s-a dorit, probabil, o analiză a prestaţiilor înlocuitorului Andrei Aron, s-a referit numai la ce a făcut el şi ce n-a făcut celălalt. Sau ce a făcut celălalt şi nu trebuia să facă. 

Pentru a vă edifica, măcar într-o mică măsură, deşi mărturisirea este mai mult decât grăitoare, despre cum gândeşte Nicolaie Alexe, vă prezentăm - respectând întocmai exprimarea, oricât de greoaie vi s-ar părea lectura - mărturisirea managerului instituţiei despre cele întâmplate (ce crede el că s-a întâmplat) în perioada de absenţă din funcţie. „(…) Am văzut că s-a tot… şi pe media, şi pe alte chestii, că, nu ştiu, fostul manager interimar are nu ştiu ce plan. Nu e niciun plan pe aici. A fost şi directoarea medicală, ieri, pe la mine. Nu au aşa ceva. Au discutat ce ar putea face, nu că s-a discutat şi că e un plan. Dacă aveam planul ăla, îl dădeam şi eu mai departe. Eu am convocat Consiliul Medical, să găsim soluţii, inclusiv DSP-ul. Deci noi facem aşa cum trebuie, nu după ureche, că am văzut că inclusiv kiturile extractoare îmi vin astăzi (n.r. miercuri, 3 iunie), ca să ştie şi el, şi toată media, nu ne luăm după ureche. Duceţi-vă pe şantier, la Centrul de Afaceri, să vedeţi că e toată lumea acolo, de la femeia de serviciu, de la laborator, toată lumea, muncitori, ca să punem ceea ce trebuie. Adică nu stăm, nu dormim, cum zic unii şi alţii preiau, fără să ne întrebe şi pe noi, şi deontologia asta profesională unde duce la anumiţi ziarişti, dar nu e normal. E o durere în suflet pentru noi, că zice “lista lui Alexe” sau aia şi aia. Nu este nicio listă a lui Alexe, este lista care (!) noi avem specialişti, nu mă iau după urechi sau să zic că intru eu, că vreau nu ştiu ce extractor sau nu ştiu ce ultracongelator. Acestea sunt lucruri care (!) ni le-au spus cei care au fost la instruire şi care se lucrează pe aparatul de acolo pe care au fost instruiţi, acelaşi cu aparatul pe care îl avem noi. Nu am modificat lista, vă aduc dovezi, el a fost aici când a făcut solicitarea de lucrurile astea şi le-a şi semnat, adică îmi bagi mie în spate anumite mizerii.”, vă redăm turuiala directorului, pe care nici fostul director, nici ziariştii nu l-au acuzat că a modificat vreo listă. 

Dimpotrivă, nedumerirea tuturor este legată de aprobarea de două ori a aceleiaşi liste, cu aceleaşi aparate, pe 18 mai, când director era încă Aron, şi pe 28 mai, când a revenit în funcţie Alexe. Lista este aceeaşi, dar Consiliului Local i s-a cerut s-o aprobe de două ori. Motiv perfect justificat pentru politicienii de la PNL să-i acuze pe Ţâroiu şi Alexe că încearcă să cumpere de două ori aceleaşi aparate. Mişcare bună pentru opozanţi, care… erau proşti dacă n-o scoteau pe asta, cu dubla achiziţie. Totuşi, pe lista votată de două ori, hotei biologice de înaltă securitate îi creşte preţul la votul din 28 mai. Pe 18 mai, alocarea iniţială de 53.000 lei era completată cu o suplimentare cu 45.800 lei. Suplimentare care, pe 28 mai, creşte la 49.500 lei,  rezultând un preţ total de 102.500 lei. Inclusiv comunicatul Primăriei recunoaşte cei 49.500 lei, sumă mărită cu 3.700 lei, faţă de votul din 18 mai. 

Cică dosarul lui Alexe a fost cerut inclusiv de prefect!  

Ce mai zice Alexe despre Aron? „Să-şi vadă de treaba lui acolo, dacă are ceva, să vină să ne ajute. El nu a venit să facă treabă aici, a venit să vadă ce treabă am făcut eu şi să-mi vadă dosarul meu, asta a venit el să facă, inclusiv l-a cerut prefectul. Adică, bă nene, dacă vii să faci, vii să faci treabă, nu să vii să faci anchete! Tu trebuie să vezi ce ai de făcut, ca să meargă bine spitalul. I-a pus pe ăştia să facă dezechipare şi făceau mişto de el, că ei aveau o sută şi ceva de dezechipări. Aveau peste o lună şi ceva în spate, hai să ne înţelegem. Eu nu vreau să spun toate lucrurile astea, dar văd că a sărit calul. Eu l-am lăsat în pace. Am zis: domnule, nu mă interesează că l-a găsit pe stradă, că l-a găsit la mica publicitate, că l-a găsit unde l-a găsit şi l-a adus. E treaba lor cum l-a adus şi cum l-a pus, nu e treaba mea. Că legea spune că trebuie să ai anumite condiţii să te angajeze. Măcar condiţiile alea să le respecte, minimale. Nu! Ei au luat, în primul rând, medici stomatologi, că, dacă vă uitaţi, numai în Argeş sunt doi, că nu aveau activitate. Ştiţi foarte bine că erau închise cabinetele stomatologice, nu aveau business şi au zis: hai să-i luăm pe ăia doi, să le dăm şi lor ceva să mănânce, în perioada asta. Să ne înţelegem, că alţii au fost la pompe funebre, că au fost coafeze, că au fost şefi de sală, iar e treaba lor. Eu, până în momentul de faţă, nu fac politică, o să mă apuc să fac şi eu, că nu am încotro. Adică eu, în loc să am liniştea necesară, în loc să fiu ajutat aici… i-am spus: domnule, la mine, uşa e deschisă, vino oricând pe această uşă, dacă vii cu idei, hai să le punem în practică, nu mă deranjează. El, ca medic, nu e medic stomatolog de peste 35 de ani, aici, ca şi viață, ca şi activitate, el nu ştia că această Secţie de Infecţioase e veche? E veche de mult, nu e de acum. Directoarea medicală i-a spus toate planurile noastre, care (!) le avem în discuţii, şi el le-a pus pe tapet, ce aveam noi de gând să facem. Vă arăt lista mea de investiţii, înainte să vină el, şi o să vedeţi că este „Modernizare Infecţioase”, avem de băgat oxigen, avem aia, avem aia, el le-a luat şi le-a pus în ziar. Că el a stat mai mult în faţa instituţiei decât să stea înăuntru.”, mai spune Alexe, care insistă că a fost suspendat, pentru că n-a făcut politica PNL. Şi noi care credeam că a fost suspendat din cauza celor 16 cadre medicale infectate cu COVID, într-un moment de nepregătire a spitalului. 

Îi donează salariul lui Aron, pe care, oricum, l-a donat în scop de caritate     

Alexe se mai plânge că „vine unul şi-i bagă băţul prin gard” taman într-o perioadă în care are pe cap şi Curtea de Conturi, şi Sanepid-ul. „(…) Mi-a lăsat trei hârtii pe masă şi el a plecat cu un teanc de aici! (…) Vino, frate, lângă noi! Îi dau eu, îi donez salariul meu, că, oricum, eu nu l-am luat acasă, am fost la câteva baluri de caritate şi l-am donat, altele le-am donat în alte părţi şi vă pot demonstra, mi-am făcut biroul şi se poate demonstra, că nu e făcut pe banii spitalului. Eu am făcut, cum ar veni, anumite lucruri benevol, pentru că am vrut să demonstrez ceva. O să am şi eu timpul meu, încă trei ani de zile de aici înainte, ca să fac restul de treburi.” Păi, nu zicea Ţâroiu că Aron s-ar putea să nu aibă chiar atât de mult de aşteptat până va reveni în funcţie?

Averea şi interesele lui Alexe 

Potrivit declaraţiei de avere, completate de directorul Spitalului Câmpulung, în luna septembrie a anului 2019, soţii Mihaela şi Nicolaie Alexe deţin două terenuri intravilane, în comunele Moşoaia şi Rucăr (de 835 mp şi 150 mp), cumpărate în 1996 şi 2001. Mai au un apartament în Piteşti, de 81,38 mp, cumpărat în 2000, şi două case, una de locuit (340 mp), alta de vacanţă (150 mp), la Moşoaia şi Rucăr, prima cumpărată în 2008, a doua, în 2001. Alexe este proprietarul a două maşini, un Mercedes fabricat în 2000, şi un Sandero Acces, fabricat în 2015. 

Veniturile familiei se compun din: salariul lui Nicolaie Alexe, care, anul trecut, era aferent funcţiei de şef al Serviciului Managementul Calităţii Serviciilor Medicale la Spitalul Câmpulung (47.148 lei), salariul soţiei, de şef de birou la DSP Argeş (69.583 lei). Soţia a mai câştigat: 1.433 lei, ca membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie Vedea, 17.132 lei, din activitatea didactică auxiliară la Şcoala Gimnazială „Victor Ţârcovnicu”, 855 lei, ca membru C.A. la Spitalul Călineşti, 553 lei, ca membru C.A. la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, şi 673 lei, ca membru C.A. la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Alexe nu mai are nicio calitate care să justifice şi completarea declaraţiei de interese. În 2017, însă, avea, căci, potrivit declaraţiei depuse în vara acelui an, era preşedintele Asociaţiei de Monitorizare a Promisiunilor Electorale din România, vicepreşedinte al Asociaţiei Umanitare „22 Decembrie 1989” şi membru al Sindicatului Sanitas. Magda BĂNCESCU              

The most visited gambling websites in The UK