Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

ADP testează bariera anti-nesimţire. Prima montată blochează accesul sub Podul Braşovului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 649

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2489_21.jpgPrima barieră anti-nesimţire a apărut la capătul dinspre Gardă al municipiului, unde podul component al Căii Braşovului mai avea puţin şi căpăta un picior format numai din gunoaie. Şi în acest caz, tindem să credem că tot lumea de la marginea Vişoiului folosea maidanul pe post de groapă de gunoi, cunoscând accesul către malul râului. Zona are intrare şi dinspre podul de la Industrial, dar şi din strada Alexandru cel Bun. În dreptul fostei Şcoli nr.6, faci stânga, intri pe strada Maramureş şi pe lângă ultima proprietate, tot pe stânga, de lângă pod, o cărăruie te duce la „locul faptei”. Acum, tăpşanul este curat, după ce muncitorii ADP-ului s-au luptat cu canapeaua, salteaua, lighenele şi sacii legaţi sau revărsaţi, azvârliţi la nimereală. După cantitatea de mizerie, clar lucru, resturile erau aduse de mult timp pe marginea apei, oferind ultimilor deţinători de case din vecinătatea Podului Braşovului o imagine grotescă. Şi un miros pe măsură. 

Deşi municipiul are zeci de locuri în care gunoiul sporeşte cu o viteză îngrijorătoare, serviciul public condus de Bogdan Pătru a ales acest spaţiu dosnic pentru a începe un experiment, întrerupt, n-am înţeles de ce, după aplicarea lui, pentru prima dată, în cazul Creţişoarei. În urmă cu mai bine de zece ani, pe Creţişoara, aleea pornită din strada Doctor Nicolae Fălcoianu, către ceea ce s-a intenţionat a fi o rampă de gunoi a Vişoiului, a fost blocată cu o barieră, pentru descurajarea transporturilor auto către valea umplută de resturi. Bariera a dispărut de mai multă vreme, contravenienţii având cale liberă către râpa care va fi astupată complet, într-un viitor nu foarte îndepărtat.

După un deceniu de la această încercare soldată cu dispariţia barierei, din motive pe care ADP le cunoaşte, mai mult ca sigur, testul se reia, pe strada Maramureş, unde, de curând, a apărut un obstacol asemănător în calea celor învăţaţi să-şi care deşeurile din gospodărie pe malul gârlei. Nesimţirea unora mergea într-acolo încât împingeau mizeriile cât mai aproape de apă, care, umflată de ploi, mătura malurile de „infecţia” cauzată de cetăţeni. 

Bariera de sub podul de la Industrial va fi urmată de altele, în zone cu probleme de salubritate, numai dacă această măsură aplicată din cauza unor iresponsabili, are efect. Deocamdată, are efect, căci, după aproape două săptămâni de la montare, câmpul igienizat de lucrătorii ADP-ului a rămas curat. Dar să nu ne grăbim cu optimismul care ne poate fi foarte uşor spulberat fie de cei care au tupeu să-şi arunce gunoiul direct de pe pod ori de cei care, cu piciorul, se pot strecura frumuşel pe lângă barieră, dacă ţin cu dinadinsul să nu-şi schimbe năravul. M.B. 

The most visited gambling websites in The UK