Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Din cauza condiţiilor de la TBC, bolnavii asimptomatici refuză să vină la Câmpulung în izolare

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 724

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2489_4.jpgÎn luna mai, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a identificat mai multe unităţi de izolare şi tratament pentru argeşenii infectaţi cu SARS-CoV-2, asimptomatici sau cu forme uşoare, fără factori de risc. O astfel de unitate a fost amenajată într-un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie, iar în curs de autorizare este şi clădirea fostului cămin al Colegiului Economic, reabilitată de Primăria Piteşti şi transformată în hotel de două stele.

Unitatea de la Spitalul TBC este deja funcţională, dar nicio persoană pozitivă cu COVID-19 şi fără simptome nu a vrut să stea izolată aici. „Este vorba de un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung, o clădire care a fost renovată. Ea este izolată şi pacienţii nu intră în contact cu nimeni din spitalul respectiv, decât cu cei care îi îngrijesc, îi consultă şi le aduc mâncarea, le schimbă lenjeria şi le fac curat. Deocamdată, este singura clădire funcţională din judeţ. Până acum, nu am avut cereri către această unitate de izolare şi tratament din partea celor asimptomatici. Există reticenţe, probabil că sunt izolaţi acolo, că sunt departe de Piteşti.”, le-a declarat dr. Alexandru Guiţă, directorul DSP Argeş, celor de la „Atitudine în Argeş”.

După ce s-a constatat că unitatea de la Câmpulung nu este pe placul bolnavilor, autorităţile pregătesc cel de-al doilea spaţiu, hotelul Primăriei Piteşti, care urmează să fie desemnat secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Conducerea DSP Argeş a prezentat şi posibilele motive din cauza cărora bolnavii asimptomatici nu vor să vină la unitatea de izolare şi tratament de la Câmpulung şi preferă Piteştiul. „Faţă de unitatea de la Câmpulung, pacienţii nu sunt aşa de receptivi, dar faţă de locaţia asta, cred că vor fi (hotelul Primăriei Piteşti). La Câmpulung sunt saloane mai mari, de şase, şapte paturi. E o toaletă la unul sau două saloane, cam astea sunt problemele… La Piteşti, sunt camere de hotel: doi în cameră, cu plasmă, grup sanitar. Probabil, aici vor vrea să vină suficient de mulţi pacienţi. E capacitate destulă. Corpul de la Câmpulung a fost soluţia de urgenţă găsită atunci, pe moment.”, a mai precizat dr. Alexandru Guiţă. 

Conform unui ordin de ministru, aceste unităţi trebuie să aibă circuite separate pentru pacienţii COVID-19 şi pentru personalul care-i îngrijeşte, inclusiv cu spaţii de decontaminare. Ca personal, aici vor lucra medicii de alte specialităţi decât Boli Infecţioase, medici rezidenţi, de familie sau voluntari, cu obligativitatea asigurării asistenţei medicale pe parcursul a 24 de ore, supervizaţi de un medic infecţionist, inclusiv telefonic. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK