Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Rudele, colegii, administraţia participă la reconstrucţia casei arse, la Stoeneşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 662

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2486_30.jpgProprietara casei din Stoeneşti, care, în noaptea de 12 spre 13 mai, a fost mistuită de flăcări, a mulţumit public rudelor, prietenilor, vecinilor, administraţiei locale şi tuturor celor care au ajutat-o în diferite moduri să treacă peste nenorocire, şi să înceapă reconstrucţia locuinţei. Printre primii care au sărit să o ajute pe fosta lor colegă au fost absolvenţii Liceului cu Program Sportiv. Claudia Schmid Bobeică a fost cea care a lansat pe grupul de Facebook al generaţiei un apel la solidaritate, prin care să o ajute pe Elena Nedelcu, care şi-a pierdut casa în incendiu.

Casa, aflată în centrul comunei, în apropierea Primăriei şi a Şcolii Gimnaziale, a ars aproape în totalitate, fiind distruse acoperişul, mobilierul, uşile şi ferestrele din termopan, aparatele electronice şi electrocasnice, dar şi alte bunuri, pagubele fiind uriaşe. Intervenţia pompierilor de la Câmpulung şi Rucăr a fost una dificilă, pentru că, atunci când au ajuns la Stoeneşti, incendiul se manifesta generalizat la casă, cu posibilitatea propagării la un alt imobil din vecinătate. Flăcările au ajuns şi la magazia în care proprietarii îşi ţineau lemnele, făcând vâlvătaia să crească şi mai mult, incendiul fiind lichidat spre dimineaţă.

“Cu aproape două săptămâni în urmă, am trăit coşmarul de a-mi privi cu neputinţă şi şocată fiul ieşind din flăcări cu butelia în braţe, sperând să evite explozia ce putea avea loc în timpul incendiului casei. După lungi strigăte de ajutor şi disperare, cu suferinţă în suflet privind casa construită de mama mea, munca mea de o viaţă mistuită de flăcări, transformându-se în cenuşă şi ruine, şocul şi teama ca-mi voi pierde unicul copil m-a traumatizat şi mai adânc psihic... Îmi amintesc doar cum am început să tremur de frig, eram dărâmată şi goala în suflet. Cel mai mare pericol şi teamă pe care am avut să le trăiesc vreodată trecuse, iar fiul meu, acum se află lângă mine încercând să mă încurajeze. Durerea m-a răpus, iar în momentul acela, singura alinare era să merg la cimitir la mama, să vorbesc cu ea. Altceva nu ştiam şi nu eram capabilă să fac... Am plâns ore în şir, am rămas fără voce, şocată şi goală pe dinăuntru. Însă, DUMNEZEU mi-a întins o mână, ridicându-mă şi arătându-mi că mai pot. Încă o dată, mi-A Arătat că El Există şi mă apără, că puterea lui este nelimitata Şi Mă ocroteşte! M-a ocrotit şi a fost alături de mine, arătându-mi că cea mai mare binecuvântare din viaţă este copilul meu, Familia, cu Tata, cu Fraţii, cu nepoţii, că ei sunt alături de mine la bine şi la greu, ca rudele, vecinii, oamenii pe care-i cunosc sau pe care nu i-am văzut niciodată chiar, colegi de şcoală, ca Liderul Comunei, un Om înainte de toate, toţi sunt alături de mine, sprijinindu-mă şi încurajându-mă nu numai cu vorbe de compătimire, ci luând iniţiative de susţinere prin fapte, ajutând şi participând la refacerea casei. Am înţeles încă o dată, alături de ei şi cu ajutorul lor, că solidaritatea, sprijinul, ajutorul şi iubirea necondiţionată faţă de semeni, umanitatea şi buna credinţă pot transforma coşmarul unui om în Miracol. Prin intermediul şi susţinerea voastră am renăscut şi îmi continui drumul în viaţă cu încredere, zâmbesc şi mă bucur că sunt sănătoasă, şi preţuiesc fiecare clipă pe care o trăiesc. Mă rog la Dumnezeu şi Îi mulţumesc că este alături de mine, Mă rog la Dumnezeu să fiţi Binecuvântaţi voi, toţi Oamenii buni şi inimoşi, şi Vă Mulţumesc din tot sufletul pentru că existaţi în viaţa mea! În tot acest timp, cu o echipă de oameni harnici, muncitori şi de bună credinţă s-a reconstruit acoperişul casei.”, a transmis pe Facebook, Elena Nedelcu.

The most visited gambling websites in The UK