Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Lucrările au pierdut teren în faţa achiziţiilor de pandemie. Directorii pregătesc şcolile pentru examene

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 864

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2486_16.jpgAruncând un ochi peste lista de cumpărături impuse de asigurarea personalului şi a elevilor, pe durata lecţiilor repetitive şi a examenelor de absolvire, remarcăm că directorul Stelian Anastasie se numără printre cei mai precauţi. Dacă nu chiar cel mai precaut dintre colegii săi manageri de instituţii de învăţământ, fiind, de altfel, primul care a început achiziţiile de produse necesare pe timp de pandemie. Şi a făcut acest lucru înainte să înceapă primarul Ţâroiu să se plângă de strâmtorarea bugetului Câmpulungului, din care un neprevăzut de peste 800.000 de lei, până în acest moment, are tendinţa de a compromite agenda de lucru a Primăriei. Directorilor de şcoli li s-a sugerat, mai cu subînţeles, să consume în lupta împotriva COVID propriile bugete constituite din fondurile alocate la început de an, când nimeni nu bănuia ce avea să urmeze. 2020 echivalează, aşadar, cu sacrificarea investiţiilor, deşi am observat că unele unităţi de învăţământ nu şi-au abandonat planurile începutului de an, contractând lucrări şi dotări. Revenind la complicaţiile aduse de coronavirus şi pentru instituţiile şcolare, ne aflăm într-o perioadă în care responsabilii de sănătatea elevilor şi a cadrelor didactice au încins SICAP-ul cu comenzile de măşti, mănuşi, termometre şi dezinfectanţi. Unii, mai mult, alţii, mai puţin, după cum a evaluat fiecare gradul de pericol al reluării cursurilor. Nici colega directorului Anastasie de la Colegiul Tehnic, Adriana Nedelcu, nu este mai prejos, având lansate comenzi după comenzi pentru necesarul de protecţie, care a diminuat rezerva de investiţii programată. Alături de cei doi, vi-l prezentăm în această ediţie şi pe directorul Liceului Teoretic „Dan Barlian”, Nicolae Zaharia, eclipsat un pic de cumpărăturile celorlalţi. La fel de îngrijoraţi, când a venit vorba de siguranţa celor care vor intra, de săptămâna viitoare, pe poarta şcolii, s-au manifestat directorii George Ghinescu, de la Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu”, şi Petre Parghel, de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”. Dar strădaniile acestora de a respecta legile în vigoare, prin măsurile de protecţie întreprinse, le vom arăta în ediţia următoare a ziarului nostru.     

Liceul Tehnologic Auto

Termometru digital, fără contact fizic, pentru frunte, cu infraroşu, Damily STBH, două bucăţi, achiziţie realizată pe 19 mai, la preţul de 350 lei bucata, total 700 lei (furnizor Biro-Media Trading SRL, din Bucureşti), cu următoarele caracteristici: „Timp de măsurare rapid: 1 secundă; Intervalul de temperatură: 10°C - 42°C (în condiţii de umiditate de <85%); Distanţa de măsurare: 1cm ~ 3cm (pe frunte sau pe lobul urechii); Precizia măsurării temperaturii: ± 0,3°C; Rezoluţie: 0.1°C; Alertă sonoră şi retroiluminată împotriva febrei; Ecran mare: zonă vizibilă 22*27,5 mm şi iluminare de fundal; Timp de oprire automată: 20 sec. dacă nu se apasă orice buton; Păstrarea în memorie a datelor ultimelor 32 măsurări şi posibilitatea de consultare ulterioară; Necesită 2 baterii AA; Temperaturi normale în funcţie de vârstă: 0<>2 ani: 36,0 - 38,0°C; 3<>10 ani: 36,1 - 37,8°C; 11<>65 ani: 35,9 - 37,6°C; >65 ani: 35,8 - 37,5°C; Dimensiuni pachet: 95 x 45 x 155mm; Greutate: 90 grame; Certificat CE;

Dezinfectant cu grad înalt de protecţie, pentru mâini şi suprafeţe, Ydal Mec - 5 litri + Dozator cu senzor, achiziţie realizată pe 15 mai, la preţul de 949,62 lei, pentru două bucăţi (474,81 lei/recipient, furnizor Arli Co SRL, din Bucureşti), cu următoarele caracteristici: „Ydal Mec este un dezinfectant de grad înalt, fără clătire, pe bază de alcool (>70%), pentru dezinfectarea rapidă a mâinilor şi suprafeţelor, inclusiv a celor din industria alimentară. Este un produs ce deţine simultan 3 avize biocide (eliberate de Ministerul Sănătăţii), pentru mâini şi tegumente, suprafeţe şi suprafeţe din industria alimentară. Utilizat pentru dezinfectarea igienică a mâinilor, are un efect puternic bactericid şi nu necesită folosirea suplimentară a apei şi a săpunului. Nu conţine parfumuri şi nici agenţi cu acumulare pe termen lung, ce pot produce iritaţii ale pielii. Are la bază emolienţi, care ajută la hidratarea şi catifelarea mâinilor (glicerină <5%). Produsul este delicat şi lasă o senzaţie revigorantă. De asemenea, produsul poate fi utilizat şi pentru dezinfectarea, în condiţii de curăţenie, a echipamentelor, ustensilelor de consum, suprafeţelor tari, neporoase, folosite pentru producţia, transportul, depozitarea sau consumul produselor alimentare. Se recomandă atât pentru spaţii publice aglomerate, cât şi pentru colectivităţi mai restrânse (birouri, cabinete medicale, baruri, restaurante).” 

Dozator cu senzor pentru dezinfectant de mâini (săpun lichid, gel), cu senzor, 1.100 ml, achiziţie realizată pe 15 mai, la preţul de 184,45 lei (furnizor Arli Co SRL, din Bucureşti), cu următoarele caracteristici: „Dozatorul (dispenserul) cu senzor, din plastic ABS, rezistent, de capacitate mare, este unul dintre produsele ce îmbină funcţionalitatea cu designul elegant, destinate a asigura un nivel înalt de igienă celor mai diverse medii profesionale. Este ideal în toate domeniile de activitate, inclusiv cele cu trafic intens: aeroporturi, spitale, şcoli, universităţi, instituţii publice, etc. Prezenţa senzorului minimizează riscul contaminării, atingerea aparatului nefiind necesară în timpul utilizării. Este un dispozitiv robust şi sigur, fiind dotat cu un sistem antivandalism performant. Reîncărcarea se realizează cu uşurinţă, rezervorul fiind prevăzut cu un sistem de închidere cu cheie.”

Colegiul Tehnic

Produse pentru igienă şi dezinfecţie, achiziţie realizată pe 13 mai, la preţul de 8.206,18 lei (furnizor Delphi Serv&Trade SRL, din Bucureşti). Pachetul constă în: 

-Dozator pentru săpun lichid, din inox, cu senzor, 1.200 ml: 22 de bucăţi, la preţul de 291,55 lei bucata (total 6.414,10 lei); 

-Săpun lichid perlat, 5 litri (cu glicerină şi emolient): 5 bucăţi, la preţul de 24,97 lei bucata (total 124,85 lei); 

-Gel dezinfectant pentru mâini, 5 litri: 3 bucăţi, la preţul de 412,93 lei bucata (total 1.238,79 lei);  

-Dezinfectant pentru suprafeţe, 5 litri: 2 bucăţi, la preţul de 214,20 lei bucata (total 428,40 lei).

Mănuşi de unică folosinţă Goldglove Blue Powder Free, vinil, mărimile M şi L (100 bucăţi fiecare), achiziţie realizată pe 8 mai, la preţul de 798,96 lei (furnizor Altex România SRL); 

Set de măşti de protecţie EVA, EN 149, 3 straturi, 50 bucăţi, albastru, achiziţie realizată pe 8 mai, la preţul de 1.998 lei, valoarea celor 20 de seturi comandate (99,90 lei setul, furnizor Altex România); 

Termometru digital de frunte, cu infraroşu, SIMBIO SB4800, alb-mov, achiziţie realizată pe 4 mai, într-o cantitate de 4 bucăţi, la preţul de 340 lei bucata, în total 1.360 lei (furnizor Altex România), cu următoarele caracteristici: „Temperatura corporală: 34,0°C~42,9°C; Temperatura obiectelor: 0°C~100°C; Măsurarea temperaturii: frunte sau ureche; Distanţa de măsurare: 10mm~30mm; Temperatura ambientală de lucru: 16°C~35°C; Umiditate relativă de lucru: ≤ 85%; Temperatură ambientală pentru depozitare (transport): -20°C~50°C; Umiditate relativă pentru depozitare (transport): ≤ 90%; Baterie: 3V (2 x AAA); Putere consumată: < 15ma; Memorie de stocare: ultimele 32 măsurători.”

Dezinfectanţi, achiziţie realizată pe 22 mai, la preţul de 1040,06 lei (furnizor Delphi Serv Trade SRL, din Bucureşti), constând în:      

-Gel dezinfectant pentru mâini, 5 litri, două recipiente, la preţul de 413 lei, în total 825,86 lei; 

-Dezinfectant pentru suprafeţe, 5 litri, la preţul de 214,20 lei.        

Liceul Teoretic „Dan Barbilian”

Materiale de protecţie COVID-19, achiziţie realizată pe 8 mai, la preţul de 1.829,03 lei (furnizor Kitchen Shop SRL), constând în:

-Dozator automat cu senzor, pentru săpun/dezinfectant spray, capacitate 1 litru, marca Zokura, trei bucăţi, la preţul de 415,31 lei bucata, în total 1.245,93 lei. „Funcţionează doar cu dezinfectant lichid, nu şi cu gel. Cu ajutorul dozatorului vă puteţi dezinfecta mâinile în siguranţă, acesta fiind dotat cu senzor de mişcare. Este util pentru o familie, spitale, birouri sau alte spaţii publice. Senzorul intuitiv infraroşu va ajuta să evitaţi contactul cu dozatorul, prevenind astfel răspândirea bacteriilor şi virusurilor. Senzorul este dotat cu tăviţă şi fereastră transparentă, pentru a putea vizualiza cantitatea disponibilă de lichid. Aparatul este prevăzut cu funcţie de ajustare a dozei de dezinfectant. La descărcarea bateriilor, indicatorul de funcţionare va ilumina intermitent, în culoarea roşu. Dozatorul poate fi montat pe perete sau poate fi aşezat pe o masă.”, este prezentarea produsului; 

-Set 50 de măşti de protecţie, de unică folosinţă, pentru uz personal, în 3 straturi, eficienţa de filtrare bacteriană: peste 95%, material: polipropilenă neţesută), într-o cantitate de 5 seturi, la preţul de 116,62 lei setul (total 583,10 lei); 

Dozator automat pentru săpun/dezinfectant, de mare capacitate 1 litru - Zokura, achiziţie realizată pe 14 mai, într-o cantitate de 6 bucăţi, la preţul de 415,31 lei, în total 2.492 lei (furnizor Kitchen Shop SRL). 

 

The most visited gambling websites in The UK