Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

S-a încheiat amenajarea bazei modulare pentru salvamontişti, de la Voina

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 691

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2486_51.jpg

Salvatorii montani au avut prima intervenţie de când a început pandemia

Baza modulară pentru salvamontişti, de la Voina este compusă din cinci containere, care adăposteşte o sală de prim ajutor, grup sanitar cu duşuri, două dormitoare şi bucătărie cu sală de mese, asigurând confortul necesar pentru patrula de serviciu.

Datorită amplasării ei într-o zonă „strategică”, va permite salvatorilor accesul rapid în întreg masivul Iezer-Păpuşa, zonă care a început să fie din ce în ce mai umblată, dar şi în care cauzistica a crescut exponenţial. Conform şefului salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, Iezer-Păpuşa este un masiv care are marele avantaj de a fi mai la sud de linia principală a Meridionalilor şi foarte accesibil pentru mountain bike şi schi de tură, fără să prezinte risc de avalanşă la fel de mare ca în alte părţi.

Baza Salvamont de la Voina a fost achiziţionată de Consiliul Judeţean Argeş, procedurile fiind demarate de la începutul anului 2018, şi acostat 100.000 de lei. Este a doua investiţie de anvergură a Salvamont Argeş, după Refugiul Salvamont de la Cota 2000, de pe Transfăgărăşan. În zona noastră, foarte necesară ar fi o pistă de aterizare a elicopterelor SMURD în munţi, dat fiind faptul că intervenţia rapidă în caz de accidente este vitală în astfel de situaţii. 

La începutul săptămânii trecute a fost terminată şi semnalizarea exterioară a bazei de la Voina, realizată cu ajutorul Omniasig şi Schubert&Frantzke.

Vineri, salvatorii montani chiar au avut prima intervenţie de când a început pandemia. A fost vorba de un bărbat cu fractură de bazin. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK