Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Dr. Alexandru Rafila a vizitat laboratorul de testare COVID de la Spitalul Judeţean

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 450

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2486_2.jpgLa invitaţia preşedintelui Dan Manu, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a vizitat laboratorul de testare al Spitalului Judeţean Argeş.

Pe 24 mai, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, expert OMS şi preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a fost prezent în Argeş, unde a vizitat, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, dr. Dan Manu, laboratorul de testare pentru detecţia COVID-19 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Aici, au fost întâmpinaţi de echipa medicală care prelucrează testele PCR, coordonată de dr. Daniel Uscatu, medic anatomo-patolog în cadrul SJUP, care a făcut şi o prezentare a întregului laborator, explicând circuitele şi modalitatea de procesare a probelor prelevate de la pacienţi suspecţi a fi purtători de virus SARS-CoV-2.

După vizitarea laboratorului de testare al Spitalului Judeţean Argeş, prof.univ.dr. Alexandru Rafila a concluzionat că este unul dintre laboratoarele care întrunesc toate condiţiile pentru realizarea unui diagnostic molecular de calitate. De asemenea, a subliniat că, în afară de echipamentele medicale necesare, ceea ce este cel mai important este faptul că există personal calificat, cu experienţă în domeniul diagnosticului molecular.

Astfel, prof.univ.dr. Alexandru Rafila a adăugat faptul că, din punct de vedere al condiţiilor tehnice şi de personal, laboratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti întruneşte cerinţele pentru a intra în reţeaua laboratoarelor incluse de Ministerul Sănătăţii în lista celor care efectuează în mod regulat diagnostic pentru infecţia cu noul coronavirus. Amintim că laboratorul Spitalului Judeţean a primit autorizaţie de funcţionare la finele săptămânii trecute, după ce un epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a evaluat spaţiul şi circuitele.

The most visited gambling websites in The UK