Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şapte jandarmi argeşeni, depistaţi cu COVID-19, au ajuns la spital

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1358

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2485_50.jpg

Toţi sunt într-o stare bună de sănătate, şase dintre ei fiind asimptomatici

Încă de la apariţia pandemiei de COVID-19, jandarmii s-au aflat în prima linie de luptă pentru stoparea răspândirii acestui virus şi, inevitabil, au existat cazuri de infecţie şi în rândul acestora. La nivelul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş au fost înregistrate, până în prezent, nouă cazuri de îmbolnăviri, ultimele şapte fiind consemnate săptămâna trecută. Jandarmii au fost internaţi şi toţi sunt în stare bună, şase dintre ei fiind asimptomatici. Conducerea IJJ Argeş a dispus efectuarea mai multor teste şi speră ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, tot personalul din cadrul Detaşamentului Mobil să treacă prin această procedură.

Alţi 20 de jandarmi sunt în izolare

Se presupune că aceste noi cazuri de îmbolnăviri ar fi apărut după ce jandarmii argeşeni ar fi luat contact cu colegii lor de la Detaşamentul Mobil din Craiova, în timpul intervenţiilor din zona Câmpulung. Şeful IJJ Argeş, col. dr. Gheorghe Lupescu, susţine că pot fi şi alte căi de infectare şi tocmai de aceea urmăreşte să realizeze cât mai multe testări, dar şi să asigurare echipamente de protecţie adecvate jandarmilor aflaţi în misiuni. „Contactul cu colegii de la Craiova, care au lucrat alături de noi o perioadă, în special pe zona Câmpulung, este una dintre variante, dar nu singura. Mai sunt variante legate de interacţiunea cu membri ai familiei ce lucrau în mediul privat sau de la cei care au acţionat pe Godeni şi Bughea. Săptămâna trecută, au fost supuşi testării PCR 56 de jandarmi, ajungându-se la un număr total de 90 de teste. În această săptămână, se vor mai realiza alte 100 şi vom avea tot personalul Detaşamentului Mobil testat. Asta înseamnă că am acoperit 15-20% din Inspectorat. Discut mereu cu colegii mei şi suntem conştienţi că, atâta timp cât există virusul, este un risc de infectare, mai ales că noi intrăm primii în contact cu cei pe care îi conducem în carantină şi avem acţiuni în comunităţile de romi, unde sigur sunt şi bolnavi. Le-am oferit tot ce se poate pentru protecţie, de la tunele de dezinfecţie, la măşti şi mănuşi, dar le-am spus şi că, atâta timp cât muncim, este posibil să luăm acest virus. Dacă a luat un coleg asta nu înseamnă că trebuie să ne fie frică şi să nu mai participăm la acţiuni. Noi suntem ca pe front, nu putem să dăm bir cu fugiţii. Eu vreau să îi testez pe toţi. Cu cât am teste mai multe, cu atât ştiu mai bine situaţia. Cum aflu de unul că este infectat, pot să iau rapid măsuri, să îl scot din serviciu şi să îi izolez contacţii. Gândiţi-vă ce înseamnă să am oameni bolnavi în teren, în echipe mixte, timp de o săptămână! Ar însemna să arunc Detaşamentul Mobil în aer. Testarea este cea mai bună soluţie pentru a avea situaţia sub control”, a precizat inspectorul şef al IJJ Argeş pentru săptămânalul „Ancheta”. 

Din cauza celor şapte cazuri noi de infectare cu COVID-19, s-a impus şi izolarea altor 20 de jandarmi care au intrat în contact cu cei depistaţi pozitiv. Asta nu înseamnă că activitatea IJJ Argeş a fost perturbată. După ce au apărut primele două cazuri de infectare, la Câmpulung, intraseră în izolare 32 de jandarmi. Mulţi dintre ei au revenit la serviciu, iar ceilalţi îşi vor relua activitatea în cursul acestei săptămâni. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK