Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Preşedintele CJ vrea ca banii de la „Lapte şi corn” să fie folosiţi pentru cumpărarea de tablete pentru elevi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 819

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_mai_2480_1.jpgÎn contextul în care, în Argeş,  peste 6.500 de elevi nu pot participa la cursurile online, fie nu dispun de mijloace de comunicare la distanţă sau reţea de internet, fie provin din familii numeroase, care au un singur device şi nu toţi au acces, în acelaşi timp, la activităţi, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a lansat o scrisoare deschisă către Guvernul României, prin care cere ca banii nefolosiţi după suspendarea programul „Lapte şi corn” să fie redirecţionaţi pentru cumpărarea de tablete sau telefoane ale copiilor defavorizaţi.

„Scrisoare deschisă către Guvernul României. Banii Programului „Laptele şi cornul” trebuie folosiţi pentru achiziţionarea de telefoane şi tablete pentru elevi. Pe fundalul pandemiei de coronavirus, şcolile au fost închise, iar copiii sunt acum nevoiţi să urmeze cursurile online. O situaţie mai mult decât tristă, pentru că, pe lângă cursurile propriu-zise, şcoala înseamnă şi socializare. Chiar şi în aceste condiţii, din păcate, predarea online este imposibil să ajungă în toate casele. Cei mai afectaţi sunt copiii din familiile vulnerabile, care nu au resurse să lupte pentru educaţia copilului. Pentru că nu ştim câte luni vom fi în această situaţie şi pentru că s-a decis ca, în acest an şcolar, elevii să nu se mai întoarcă în şcoală, împreună trebuie să găsim o soluţie. În acest context, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a iniţiat Campania „Fă un copil fericit! Adu-i şcoala mai aproape!” şi a transmis o solicitare de sprijin şi Consiliului Judeţean Argeş. Urmare acestei solicitări, Consiliul Judeţean Argeş transmite o scrisoare deschisă Guvernului României, prin care solicită iniţierea unei Ordonanţe de Guvern, prin care să se dea posibilitatea Consiliilor Judeţene de a folosi banii disponibili rămaşi ca urmare a suspendării Programului „Lapte şi corn”, aproximativ 8 milioane lei, pentru a achiziţiona tablete, calculatoare, conexiune internet pentru elevii care nu beneficiază de aceste lucruri. O amânare a acestui lucru poate avea foarte multe implicaţii, iar o pauză mare de la învăţare este dăunătoare pentru elevi. În acest context, copiii au nevoie de un plan bine pus la punct.”, a transmis Dan Manu, preşedinte C.J. Argeş. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK