Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Angajații din centrele de îngrijire și asistență, testați pentru COVID-19

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 706

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2478_39.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2478_38.jpgÎn urma solicitării din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și cu sprijinul direct al Consiliului Județean Argeș și al Direcției de Sănătate Publică Argeș, astăzi a fost efectuată testarea personalului din cadrul a două centre aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș, respectiv Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești și Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele.
Decizia D.G.A.S.P.C. Argeș de a solicita aceste testări a venit ca urmare a faptului că, începând cu data de 25.04.2020, a avut loc schimbul de tură de 14 zile a personalului aflat în izolare preventivă la locul de muncă în centrele rezidențiale pentru adulți cu dizabilități, copii și vârstnici.
În condițiile situației epidemiologice în care ne aflăm și ținând cont de faptul că, încele două centre la care facem referire, beneficiarii sunt persoane vârstnice, s-a decisTESTAREA CU PRIORITATE a personalului care va fi pentru următoarele 14 zile în izolare preventivă la locul de muncă, după ce aceste persoane s-au supus regulilor impuse de izolarea la domiciliu.
În acest context, au fost testați un număr total de 89 de angajați, astfel:
- 31 de angajați care vor intra în izolare preventivă la locul de muncă, începând cu data de25.04.2020, în serviciul social Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele;
- 58 de angajați care vor intra în izolare preventivă la locul de muncă, începând cu data de 25.04.2020, în serviciul social Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești, cu sediul în Municipiul Pitești.
Acest demers este susținut de Consiliul Județean Argeș, care va asigura costurile legate de această testare, în cazul în care cheltuielile legate de testarea COVID – 19 pentru personalul din cele două centre aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș, respectiv Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești și Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele, nu vor fi considerate eligibile pentru a putea fi decontate în cadrul programului național de sănătate publică.
Mulțumim, pe această cale, Direcției de Sănătate Publică Argeș pentru sprijin și pentru promptitudinea de care conducerea și personalul au dat dovadă în acest demers!
Menționăm faptul că, datorită respectării cu strictețe a tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, impuse la nivelul centrelor aflate în subordinea instituției noastre,D.G.A.S.P.C. Argeș a reușit să facă față acestei situații cu care ne confruntăm și nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, până în acest moment.

 

 

The most visited gambling websites in The UK