Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Piteşti de la un medic

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 873

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2478_18.jpgÎnainte de Paşte, reprezentanţii Prefecturii anunţau că s-au confirmat îmbolnăviri cu virusul COVID-19 în rândul personalului medical de la Spitalul Judeţean de urgenţă Piteşti. Conform datelor DSP Argeş, sursa acestor îmbolnăviri este medicul Felix Sârboiu, diagnosticat pozitiv pe 15 aprilie, care a refuzat testarea timp de o săptămână şi chiar portul măştii de protecţie, deşi avea simptome specifice. Pe numele acestuia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis un dosar de cercetare penală, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În acelaşi zi, pe 17 aprilie, era anunţat faptul că şi şapte persoane, trei asistente, două infirmiere, o îngrijitoare şi un pacient, au fost confirmate pozitive la testul pentru COVID-19. Până în prezent, peste 25 de persoane, printre care şi pacienţi, care au intrat în contact direct cu doctorul aşteaptă rezultatele testelor. De asemenea, şi alte cadre medicale au fost testate. În total, s-a stabilit că numărul de aproximativ 50 de persoane au fost contacte directe cu sursa principală.

S-a luat decizia închiderii Secţiei de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, pacienţii fiind transferaţi şi personalul medical trimis în izolare la domiciliu.  

Sorina Honţaru a fost demisă, director DSP a fost numit doctorul Alexandru Guiţă, fostul comandant al Spitalului Militar Piteşti

Pe 16 aprilie, prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a anunţat demiterea din funcţie a directorului DSP, Sorina Honţaru, iar şefia DSP Argeş a fost preluată de doctorul Alexandru Guiţă, fost comandant al Spitalului Militar Piteşti. Schimbarea a venit după evidenţierea gravelor probleme în managementul instituţiilor care coordonează spitalele din Argeş, care au generat dezvoltarea unor focare de infecţie cu COVID-19. „Coordonarea activităţii spitalelor se realizează de către Ministerul Sănătăţii prin intermediul DSP. Prefectul are un rol important în acest proces, dar nu coordonează activitatea spitalelor, DSP-ul o face. Demiterile şi numirile nu se fac de către prefect, ci de către ministrul Sănătăţii. Ministerul este la curent, permanent, cu situaţia din judeţ, cu raportările care se fac, cu activităţile derulate, prin intermediul DSP-ului, Centrului de Coordonare a Intervenţiei, Prefecturii, etc. Evenimentele descrise în spaţiul public în ultima perioadă - legate de focarele din spitalele argeşene - evidenţiază grave probleme de management al instituţiilor care coordonează activitatea spitalelor. Vor fi schimbări şi în managementul spitalelor, de asemenea. Sunt multe discrepanţe şi deficienţe în activitatea DSP, iar acestea sunt legate de modul în care se fac raportările, modul în care se realizează anchetele epidemiologice, modul în care se fac circuitele în spitale, modul în care se verifică activitatea din spitale, modul în care se verifică respectarea procedurilor de către personalul medical, modul în care se comunică cu managerii şi directorii medicali. O apreciez pe doamna Honţaru, am colaborat bine, ne-am înţeles în punctele cheie ale activităţii. Este nevoie, însă, de o mai bună înţelegere a modului în care trebuie luate şi impuse măsurile, atunci când lucrurile nu se fac cu rapiditatea şi hotărârea necesare în situaţii de criză. Sunt sigur că noul director al DSP va prezenta toate disfuncţionalităţile şi le va rezolva, milităreşte, în cel mai scurt timp.”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Bărbat decedat după ce a luat COVID-19 pe Secţia SJU Piteşti

Săptămâna trecută, a fost confirmat primul deces al unei persoane care a intrat în contact cu medicul Felix Sârboiu. În cursul zilei de sâmbătă, 18 aprilie, a murit prima persoană care a intrat în contact cu medicul infectat cu COVID-19 de la Spitalul Judeţean Argeş. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, care a fost internat în data de 15 aprilie la Spitalul Mioveni. Acesta a fost testat, iar în aceeaşi zi, rezultatul a venit pozitiv. Din nefericire, acesta a decedat trei zile mai târziu. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, bărbatul suferea de diabet zaharat tip II complicat, boală cronica renală (program Dializa), amputaţie 1/3 medie gamba stg., gangrena antepicior dr., HTA, AVC ischemic acut recent cu hemiplegie stg., bronhopneumonie. Pacientul a primit rezultatul testului, pozitiv, pe 14 aprilie. În ziua următoare a fost internat la Mioveni şi pe 18 aprilie a murit. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK