Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Rampă de gunoi clandestină, lângă calea ferată, în apropierea unor blocuri din Grui

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2477_gunoi_grui1.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_aprilie_2477_gunoi_grui.jpgGunoaiele de tot felul aruncate la întâmplare, pe stradă, pe spaţiile verzi, în lacuri şi râuri, în zonele împădurite sunt imagini pe care le întâlnim la tot pasul şi care fac deja parte din cotidian. Asta nu înseamnă însă că se „armonizează” cu bunul simţ sau cei şapte ani de-acasă, calităţi ce lipsesc cu desăvârşire în cazul multor câmpulungeni, şi nu numai, care şi-au făcut un obicei din a arunca resturile menajere pe unde apucă, mai puţin în locurile special amenajate. Din păcate, nici organele de control nu se implică suficient, ori nu fac faţă nesimţirii cetăţenilor care nu au descoperit, se pare, rostul ghenelor.

Bădărani! Altfel nu pot fi numiţi cei care aruncă gunoaie în spatele blocurilor!

„Este atât de greu să foloseşti containerele de gunoi?”, este întrebarea pe care şi-o adresează oamenii normali, atunci când văd că în jurul blocurilor în care locuiesc zac mormane de mizerii aruncate de vecinii lor. Deşi nu duc lipsă de pubele, unii dintre locatari nu au descoperit încă rostul lor, preferând să „împodobească” spaţiile verzi cu resturi menajere. În municipiul Câmpulung nu lipsesc rampele de gunoi clandestine, iar cartierul Grui se situează pe un loc fruntaş la acest capitol. Imensul platou verde care se întinde de la fostul combinat de fire şi fibre sintetice până către Bughea de Jos, pe care pasc şi animale domestice, e plin de gunoaie şi resturi de materiale de construcţie. Tot felul de mizerii sunt cu duiumul şi către Măgură, unde se pot observa şi vetre de foc, semn al unor petreceri în natură, la un grătar mic, ca să nu mai vorbim de alte obiecte aruncate ce ţin de intimitate...Un caz aparte îl reprezintă mormanul de gunoaie, care tinde să crească de la o zi la alta, situat lânga calea ferată ce făcea, cândva, legătura cu „Melana”, în spatele ultimelor blocuri de pe strada General Dragalina. Imaginile alăturate vorbesc de la sine despre nesimţirea şi lipsa de respect, dacă nu faţă de mediul înconjurător, măcar faţă de semenii lor, de care dau dovadă anumite persoane. „E.M.”

 

Evenimentul Muscelean