Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Scade numărul izolaţilor la Schitu Goleşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1016

Faţă de comunicarea aferentă sfârşitului lunii martie, când numărul consătenilor izolaţi la domiciliu era de 44, pe 1 aprilie, la Schitu Goleşti, 38 de persoane, împreună cu familiile acestora, erau obligate să se supună măsurii de protecţie a lor şi a celorlalţi locuitori. Un singur cetăţean, venit în ţară, din Italia, pe 26 martie, era cazat într-un centru de carantină. Potrivit primarului Tudorel Vasile Miriţă, vârstnicii neajutoraţi, de peste 65 de ani, care intră în responsabilitatea Primăriei, sunt în număr de 31. În sprijinul acestora se află angajaţii Serviciului Public de Asistenţă Socială, care se vor ocupa să le aducă, la solicitare, alimentele de bază şi medicamentele. Miercuri, 8 aprilie, scăzuse la 19 numărul celor izolaţi la domiciliu, dar erau doi cetăţeni din Schitu Goleşti plasaţi în carantină instituţionalizată, în centre special organizate. „Nu există, până în acest moment, nicio persoană din Schitu Goleşti, confirmată pozitiv cu coronavirus.”, informează şeful Executivului din localitatea vecină.         

Şi Schitu Goleşti s-a aliniat regulii impuse de situaţia de criză în materia salubrităţii localităţii, asigurate de Financiar Urban, ai cărei angajaţi ridică gunoiul, pe durata lunii aprilie, posibil şi în mai, o dată la două săptămâni. 15 şi 29 aprilie sunt următoarele zile în care trece pe la cetăţeni maşina operatorului, pentru ridicarea deşeurilor menajere. În schimb, „se suspendă colectarea deşeurilor reciclabile până după Sărbătorile Pascale, asigurându-se, totodată, saci pentru gospodării, în vederea stocării acestora în gospodării (deşeuri uscate neperisabile: pet-uri, hârtie, carton, metal).”, precizează una dintre adresele înaintate de SC Financiar Urban SRL Primăriei Schitu Goleşti. 

Altă măsură dispusă în continuarea celor care privesc închiderea temporară a restaurantelor, pensiunilor, cafenelelor şi a restului localurilor publice, interzice staţionarea oricărei persoane în parcurile de joacă pentru copii, amenajate în punctele: Grădiniţa Valea Pechii, Orăşelul Minier, Căminul Cultural Lăzăreşti, Şcoala Rudărie şi Loturi. În plus, a fost interzisă staţionarea oricărei persoane pe terenul sintetic şi pe terenul de fotbal aflate în centrul comunei. „Primarul comunei Schitu Goleşti, împreună cu Secţia de Poliţie Rurală nr.14 şi toate celelalte autorităţi locale cu responsabilităţi în gestionarea riscului manifestat de virusul COVID-19 vor duce la îndeplinire prevederile hotărârii.”, prevede norma recent adoptată.               

„În situaţii excepţionale, cum este starea de urgenţă, cauzată de epidemia de coronavirus, trebuie să ne adaptăm şi acestor noi măsuri, chiar dacă vor crea o serie de neplăceri şi disconfort. Vă mulţumesc pentru înţelegere!”, îi îndeamnă primarul Miriţă la răbdare pe cetăţeni, până la trecerea necazului. 

 

The most visited gambling websites in The UK