Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Mănuşile şi măştile se vor arunca în recipientul pentru colectarea deşeurilor reziduale şi nu în sacul cu materiale reciclabile

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 908

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2473_32.jpgAvând în vedere măsurile urgente cu caracter excepţional, luate de România în vederea combaterii virulului covid-19, instituite prin hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi prin Decretul nr. 195/2020, al Preşedintelui României, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul tării, Primăria Câmpulung face apel la toţi cetăţenii să dea dovadă de înţelegere şi să respecte întocmai măsurile impuse de autorităţi.

„În vederea limitării pe cât posibil atât a contaminării populaţiei cât şi a personalului de salubrizare care au obligativitatea de a asigura colectarea şi sortarea deşeurilor chiar şi în situaţia instituirii stării de urgenţă, rugăm toţi cetăţenii care nu se află în izolare la domiciliu sau în carantină, şi care utilizează măşti de protecţie şi mănuşi să NU le arunce în recipiente destinate colectării separate a deşeurilor reciclabile de plastic / metal sau hârtie / carton. Deşeurile reciclabile ajung în staţia de sortare, unde sunt separate manual de către lucrători, astfel existând riscul de expunere foarte mare. Dacă o singură mască sau mănuşă sunt contaminate, se poate declanşa un întreg lanţ de îmbolnăviri. Prin urmare, mănuşile şi măştile se vor arunca în recipientul pentru colectarea deşeurilor reziduale şi nu în sacul cu reciclabil. Totodată, solicităm cetăţenilor de la case, care manevrează pubelele de gunoi din curte în faţă porţii şi invers să utilizeze mănuşi de protecţie şi să dezinfecteze mânerele pubelelor. Mănuşile folosite de operatorii de salubrizare nu protejează şi cetăţenii! Operatorii de salubritate manipulează un număr mare de pubele, astfel că riscul de contaminare este unul ridicat. Fiţi responsabili, dacă avem grijă de noi, trebuie să avem grijă şi de cei din jurul nostru! Primar, Ioan Liviu Ţâroiu”, a transmis administraţia locală într-un comunicat remis redacţiei.  

The most visited gambling websites in The UK