Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Schitu Goleşti a comunicat o serie de măsuri pe care comunitatea să le respecte

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1424

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2471_43.jpgPentru a ţine sub control răspândirea coronavirsului, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Schitu Goleşti s-a întrunit pe 18 martie. Cu această ocazie, a fost adoptată Hotărârea nr. 3, privind instituirea unui set de reguli, măsuri şi proceduri cu referire la aplicarea pe plan local a actelor normative emise pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus. Unele măsuri se referă la dezinfecţia clădirilor şi a celorlalte spaţii aparţinând domeniului public sau privat, s-au adoptat proceduri pentru situaţia persoanelor aflate în izolare sau în carantină, dar şi măsuri restrictive privind servirea cu produse alimentare, alcoolice sau non-alcoolice în spaţiile comerciale, precum şi reguli privind restricţionarea activităţilor culturale, artistice, religioase, sportive sau jocuri de noroc.

„Rog locuitorii comunei Schitu Goleşti să respecte toate aceste reguli imperative, obligatorii pentru toţi, de asemenea rog ca persoanele aflate în izolare sau în carantină să respecte regimul de izolare de 14 zile sau de carantină. În momentul de faţă, Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei ne-a comunicat că sunt trei persoane din Schitu Goleşti în izolare şi o persoană în carantină, iar Primăria comunei Schitu Goleşti, pe baza informaţiilor primite din teritoriu, a mai cerut instituirea regimului de izolare pentru încă 11 persoane din localitatea noastră, sosite în ultimele zile din ţări în care sunt înregistrate peste 500 persoane depistate pozitiv. Am speranţa că împreună vom depăşi această pandemie, depinde de noi toţi, ca, în mod individual, şi împreună să respectăm regulile şi procedurile autorităţilor competente în gestionarea stării de urgenţă. Contez pe sprijinul şi cooperarea dumneavoastră şi vă aduc la cunoştinţă că setul de norme naţionale, judeţene sau locale referitoare la prevenirea răspândirii virusului îl puteţi găsi pe pagina de internet a Primăriei Schitu Goleşti: http://www.schitugolesti.ro, la rubrica Coronavirus. Vă mulţumesc pentru înţelegere!”, a transmis primarul Vasile Tudorel Miriţă.

Iată ce conţine Hotărârea nr. 3 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Schitu Goleşti, din 18 martie 2020:

-Cetăţenii comunei Schitu Goleşti vor fi informaţi constant prin intermediul site-ului oficial al Primăriei şi prin anunţuri afişate în locurile publice asupra tuturor hotărârilor adoptate la nivel naţional, judeţean şi local în vederea prevenirii infectării cu coronavirus covid-19.

-Se vor dezinfecta toate locurile publice de pe raza localităţii (instituţii publice, staţii de transport pentru călători, parcurile de joacă pentru copii).

-Agenţii economici cu activităţi comerciale din comuna Schitu Goleşti vor lua măsuri de dezinfecţie frecventă a tuturor suprafeţelor, în special, în zona caselor de marcat, precum şi alte suprafeţe expuse (rafturi, cărucioare, coşuri de cumpărături, clanţe, uşi, etc.) precum şi instituirea de măsuri privind evitarea aglomerărilor de persoane în spaţiile comerciale prin păstrarea distanţei minime de siguranţă de 1-1,5 metri.

-În vederea realizării unei comunicări directe şi continue cu persoanele aflate în izolare sau carantină pe raza judeţului Argeş, se operaţionalizează postul telefonic cu nr. 0766.075.165 destinat acestora.

-Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI) va comunica autorităţilor locale din comuna Schitu Goleşti listele persoanelor aflate în izolare la domiciliu în vederea asigurării tuturor necesităţilor pe perioada izolării.

-Serviciul Public de Asistenţă Socială Schitu Goleşti (SPAS) va lua legătura cu persoanele izolate în vederea identificării şi satisfacerii nevoilor de alimente, medicaţie şi materialelor de igienă necesare acestora.

-Primăria comunei, împreună cu Secţia de Poliţie Rurală nr. 14 Schitu Goleşti, monitorizează permanent respectarea măsurilor de izolare de către persoanele de pe raza comunei Schitu Goleşti pentru care s-a dispus această măsură, comunicând Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI) orice neregulă semnalată, la telefon 0754.093.894 sau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

-Se suspectă activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi non-alcoolice organizată în restaurante, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice în spaţiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locaţiei cu excepţia activităţilor de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi non-alcoolice care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţiile destinate acestui scop.

-Se suspendă toate activităţile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase sportive, de divertisment sau jocuri de noroc realizate în spaţii închise.

 -Primarul comunei Schitu Goleşti împreună cu Secţia de Poliţie Rurală nr. 14 Schitu Goleşti şi toate celelalte autorităţi locale cu responsabilităţi în gestionarea riscului manifestat de virusul covid-19 vor duce la îndeplinirea prevederilor acestei hotărâri. Ama IVAN  

 

The most visited gambling websites in The UK