Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Medicii de familie, victime sau potenţiale surse de infecţie cu coronavirus

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2413

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_martie_2471_42.jpgSocietatea Naţională de Medicina Familiei / Medicină Generală atrage atenţia autorităţilor că medicii de familie se confruntă cu riscul de a deveni „victime sau potenţiale surse de infecţie” cu coronavirus, întrucât vor prelua mai multe responsabilităţi, dar tehnic nu sunt pregătiţi, neavând echipamente de protecţie şi dezinfectanţi.

Conform sursei citate, pe măsură ce transmiterea infecţiei cu SARS-CoV-2 va deveni una comunitară medicii de familie vor prelua multe responsabilităţi, iar rolul lor va creşte exponenţial. „Această perspectivă ne găseşte nepregătiţi din punct de vedere tehnic deoarece nu avem resursele de autoprotecţie şi dezinfecţie pe care aşteptăm să le primim gratuit. Deşi ne-am arătat disponibilitatea de a achiziţiona materiale de protecţie (chiar la preţuri mult mai mari decât cele anterioare pandemiei), în acest moment nu avem de unde să achiziţionăm astfel de materiale”, arată SNMF. Pe perioada stării de urgenţă, legislaţia referitoare la domeniul asistenţei medicale va suferi modificări rapide, la care medicii trebuie să ne adapteze. „Va creşte nevoia de asistenţă medicală a populaţiei, concomitent cu riscul de infectare a personalului care lucrează în cabinetele medicale. Prin urmare, aceste modificări legislative trebuie să aibă pe primul plan protecţia personalului medical, care trebuie utilizat exclusiv pentru furnizarea de servicii medicale populaţiei. Obligarea medicilor de familie să desfăşoare activităţi nemedicale în afara cabinetelor pe de-o parte va scădea capacitatea acestora de a oferi asistenţă medicală, iar pe de altă parte va creşte riscul de infectare a medicilor de familie cu noul coronavirus, ceea ce va lăsa populaţia deservită fără asistenţă medicală primară în zona respectivă. Acest fapt va aglomera Unităţile de Primire Urgenţe ale spitalelor şi va obliga pacienţii să parcurgă distanţe mari, fapt ce trebuie evitat pe cât posibil pe perioada epidemiei”, mai scrie în comunicat. De asemenea, în document se arată că, pe durata unei epidemii, interesul comun al medicilor şi pacienţilor este reducerea numărului de consultaţii nenecesare, dar acest lucru trebuie dublat de asigurarea unor venituri constante la nivelul mediei ultimelor trei luni, chiar dacă numărul de consultaţii este scăzut şi chiar dacă medicul intră în carantină sau izolare, în mod similar cu atitudinea faţă de finanţarea spitalelor. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK