Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Reprezentanţii ISU avertizează: risc uriaş în blocurile din Câmpulung!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1649

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2462_7.jpgTragedii se pot petrece din cauza coşurilor de fum sau ieşirilor de urgenţă ale scărilor blocate

Sala de festivităţi a Primăriei Câmpulung a găzduit, în această săptămână, o întâlnire între şeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Argeş, colonel Daniel Milea, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi administratorii asociaţiilor de proprietari din municipiu, pe linia normelor de prevenire şi stingere a incendiilor. Colonelul Milea a tras un semnal de alarmă, precizând că situaţia blocurilor, din acest punct de vedere, nu e deloc una îmbucurătoare, ci, din contră, există foarte multe imobile cu probleme, care pot favoriza dezvoltarea şi propagarea unor incendii devastatoare. Reprezentantul ISU a avertizat că, în perioada următoare, se vor intensifica controalele şi vor fi aplicate amenzi usturătoare celor vinovaţi.

Mari probleme cu depozitarea materialelor combustibile în podurile blocurilor sau în subsoluri

În urma unor controale, pompierii au constatat că, în mai multe blocuri din Câmpulung, există o serie de nereguli, începând de la coşurile de evacuare a fumului, în cazul sobelor cu combustibil solid, până la ţinerea „sub cheie” sau blocarea ieşirilor de urgenţă ale scărilor ori folosirea spaţiilor aferente ca magazii de către unii locatari. Atenţie: amenda pentru acest lucru este de 2.500 lei. Grav este, însă, că se pot întâmpla tragedii chiar în scara în care locuiţi. „Ne-am confruntat cu foarte multe petiţii la nivelul municipiului, referitoare la aceste coşuri de fum, care sunt scoase fie pe faţadă, fie întrepătrund acoperişurile. Acestea care nu sunt izolate termic faţă de elementele combustibile, faţă de lemn, existând posibilitatea ca să ia foc, arzând tot acoperişul blocului. Mai sunt coşurile care s-au introdus pe canalele de aerisire ale blocului, iar în acest caz există posibilitatea intoxicării locatarilor de la etajele superioare, dacă sunt înfundate. Ne-am confruntat cu petiţii referitoare la blocarea căilor de acces şi evacuare, a doua uşă a blocului, care, pentru a împiedica alte persoane să intre, a fost sudată. Acele căi de evacuare sunt pentru intervenţia noastră în caz de incendiu şi pot fi încuiate, dar nu sudate. De asemenea, sunt mari probleme cu depozitarea materialelor combustibile în podurile blocurilor sau în subsolurile acestora. Sunt mari cantităţi de materiale inflamabile, cauciucuri, acestea toate duc la o creştere a densităţii sarcinii termice, iar în cazul unui incendiu, din cauza improvizaţiilor, poate şi prin boxe, a instalaţiilor termice se poate ajunge la incendii şi intoxicare cu fum. La nivelul judeţului sunt foarte multe petiţii de la asociaţiile de proprietari, am stat de vorbă cu preşedinţii, cu administratorii asociaţiilor, s-a intervenit, s-au luat măsurile necesare şi în termene pentru a mai fi rezolvate aceste deficienţe. La nivelul Câmpulungului, ştiţi că avem foarte multe coşuri de fum pe faţadă, mai ales dacă s-au anvelopat aceste faţade, se pot propaga incendiile foarte uşor pe faţadă, din cauza materialelor de anvelopare. Avem nişte reguli şi măsuri pentru asociaţiile de proprietari, iar în continuare noi vă sprijinim, dar şi dumneavoastră trebuie să faceţi tot posibilul ca să intraţi în legalitate.”, a precizat colonelul Daniel Milea.

Societăţile comerciale de la parterul blocurilor, arătate cu degetul de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari

În opinia reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari, dau vina pentru situaţiile create şi pe societăţile comerciale care funcţionează la parterul blocurilor. „La societăţile care sunt la parterul blocului aţi făcut vreodată vreun control, pentru că şi ei au spaţii comune? Spaţiile sunt în subsoluri, uneori sunt departajate de nişte pereţi, la care noi nu avem acces, pentru că se intră prin magazinul lor. Mai avem fosta poştă, care nu e dezafectată, dar nimeni nu ia nicio măsură, toate hârtiile vin numai pentru asociaţie! În cazul în care se întâmplă vreo anomalie, a rămas în stand-by toată discuţia, vreau şi eu un control dacă se poate la societăţile de la parterul blocului”, a spus un administrator de bloc. „Puteţi să ne sesizaţi punctual şi o să trimitem echipe să identifice acolo unde consideraţi că aveţi probleme. Unii sunt cooperanţi, unii nu sunt cooperanţi. V-am spus că o să avem un auditor pe partea de consultare şi pe partea de coordonare şi acela o să fie cu un jurist, cu tot ce trebuie, ca să venim şi să vă ajutăm pe această parte. Sper ca de la 1 martie să intru în contact cu ei şi atunci o să venim la fiecare în parte şi o să încercăm să vă rezolvăm problemele  pe care le aveţi cu ceilalţi şi în interior”, a replicat colonelul Milea. Dacă toate aceste nereguli nu vor fi rezolvate, Asociaţiile de Proprietari riscă amenzi destul de mari. În urma furtunii care a avut loc în Câmpulung controalele pompierilor se vor înmulţi pentru a preveni pericolele atât pentru dezastre, cât şi calamităţi. Ama IVAN

 

The most visited gambling websites in The UK