Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Medicul Viorel Jinga este noul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1986

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2460_33.jpgProfesorul universitar doctor Viorel Jinga este noul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, după ce a reuşit să se impună în primul tur de scrutin al alegerilor pentru această funcţie care a avut loc pe 10 februarie. Potrivit unui comunicat al Biroului Electoral al UMFB postat pe site-ul instituţiei, cunoscutul şi apreciatul urolog a atras 834 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Adrian Streinu-Cercel, a primit doar 288. Asta înseamnă că Viorel Jinga a câştigat mai mult de jumătate din voturile exprimate.

Pe listele de votare au fost înscrişi 1.612 de alegători, fiind prezenţi la vot 1.140. Numărul de voturi valabil exprimate a fost de 1.126, înregistrându-se 14 voturi nule şi patru voturi albe, precizează sursa citată anterior. Regulamentul de organizare al alegerilor de la universitate arată că dacă la primul tur sunt prezenţi la vot cel puţin 2/3 dintre membri cu drept de vot şi unul dintre candidaţi întruneşte cel puţin jumătate plus unu din voturile valabil exprimate acesta va fi declarat câştigător. Viorel Jinga s-a clasat înaintea lui Adrian Streinu-Cercel şi la alegerile membrilor Senatului UMF din 22 ianuarie, când a obţinut 757 de voturi, în timp ce Adrian Streinu-Cercel a luat 451 voturi. „Ieri (n.r. luni, 10 februarie) am avut parte de o zi deosebită. Cu ajutorul voturilor dumneavoastră, am reuşit să câştig alegerile pentru funcţia de Rector al UMFCD pentru perioada 2020-2024. Încrederea pe care mi-aţi arătat-o este răsunătoare şi sunt extrem de onorat pentru acest lucru. Rezultatul îmi spune, pe de o parte, că mesajul meu a fost înţeles şi, pe de altă parte, îmi întăreşte dorinţa de a accelera planul de dezvoltare al UMFCD pentru obţinerea statutului de LIDER REGIONAL EUROPEAN. Îmi doresc să construim împreună! Vom pune în mişcare toate activităţile definite în programul meu managerial cât şi pe cele definite în urma discuţiilor cu colegii de la discipline şi cu studenţii, în vederea realizării acestora.”, este mesajul postat pe Facebook de medicul muscelean. 

Viorel Jinga are 57 de ani şi este medic primar urolog. În prezent, este şeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic „Prof. dr. Th Burghele”. În mandatul său pentru funcţia de rector, Viorel Jinga îşi propune să iniţieze proiecte prin care să crească vizibilitatea naţională şi internaţională a universităţii. Profesorul Jinga a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis pe 1 decembrie 2019 cu ordinul „Meritul Sanitar” în grad de cavaler pentru întreaga activitate şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical. „M-am hotărât să candidez pentru funcţia onorantă de rector al UMF „Carol Davila” pentru că eu consider că sunt o persoană onestă, implicată, o persoană cu viziune asupra problemelor comunităţii academice din universitatea noastră, care poate să rezolve şi situaţiile divergente, să flexibilizeze soluţiile, astfel încât să ia finalmente concluzii cu asentimentul majorităţii membrilor comunităţii sau chiar unanime, pentru că sunt o persoană care munceşte din greu, care a trecut toate etapele carierei universitare. Îi datorez universităţii şi trebuie să întorc înapoi universităţii ceea ce a făcut pentru mine încă din anul 1982 când am intrat ca student pe porţile facultăţii”, declara profesorul Viorel Jinga. Ama IVAN

 

The most visited gambling websites in The UK