Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Numărul cazurilor de gripă, în creştere şi în judeţul Argeş

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1152

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă la nivel naţional, în condiţiile în care, în ultima săptămână, tot mai multe persoane au fost diagnosticate cu această boală, dar şi cu infecţii respiratorii. Numărul cazurilor de gripă a crescut şi la nivelul judeţului Argeş, inclusiv în zona Muscel, ajungând la 98, după ultima contabilizare a celor de la Direcţia de Sănătate Publică, dintre care 83 au fost înregistrate la copii şi 15 la adulţi. Din cele 98 de cazuri, 76 sunt cu virusul gripal B, 13 cu virusul gripal AH3 şi nouă cu virusul gripal AH1.

Mulţi musceleni, printre pacienţii internaţi cu gripă

Ultimele 23 de cazuri de gripă au fost diagnosticate şi confirmate în următoarele localităţi: o femeie de 20 de ani, din Stoeneşti (virus B); un copil de 15 ani, din Câmpulung (virus AH3); un copil de trei luni, din Mioveni (virus AH1); un copil de şase ani, din Goleşti (virus AH3); un copil de 13 ani, din Vâlcele (virus B); un bărbat de 79 de ani, din Piteşti (virus AH1); un copil de trei ani, din Piteşti (virus AH1); un copil de 13 ani, din Câmpulung (virus B); un copil de trei ani, din Curtea de Argeş (virus B); un copil de opt ani, din Bălileşti (virus B); un copil de nouă ani, din Piteşti (virus B); un copil de doi ani, din Mălureni (virus B); un copil de şapte ani din Mălureni (virus B); un copil de şapte, ani din Bradu (virus AH3); un bărbat de 73 de ani, din Piteşti (virus AH3); un copil de nouă ani, din Coşeşti (virus B); un copil de un an, din Piteşti (virus B); un copil de 10 ani, din Piteşti (virus B); o femeie de 66 de ani, din Bălileşti (virus AH1); un copil de 14 ani din Piteşti (virus AH3); un copil de 15 ani, din Curtea de Argeş (virus AH3); un adolescent de 18 ani, din Câmpulung (virus AH3); şi un bărbat de 60 de ani, din Câmpulung (virus AH1). Pacienţii au fost internaţi şi trataţi, nefiind niciun caz cu complicaţii. Ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile (vânt puternic), 40 unităţi de învăţământ din Argeş, majoritatea şcoli gimnaziale sau primare, şi-au suspendat, vineri, cursurile, iar 3.803 de elevi au stat acasă. Vremea rea a închis unităţi şcolare din Albeştii de Muscel, Bălileşti, Boteni, Cetăţeni, Hârtieşti, Lereşti, Mărăcineni, Mihăeşti, Mioarele, Stoeneşti, Ţiţeşti şi Vultureşti. Pe de altă parte, îmbolnăvirile prin infecţii respiratorii acute/gripă şi numărul mare al copiilor absenţi au condus la închiderea Grădiniţei cu Program Prelungit Boteni. Din aceleaşi motive au fost suspendate, parţial, cursurile la Şcoala Gimnazială „Adrian Păunescu” Piteşti (la o clasă pregătitoare şi la o clasă a II-a), respectiv la Şcoala Gimnazială „Ion Minulescu” Piteşti (la o clasă a II-a). Inspectoratul Şcolar Argeş ne informează că măsurile de prevenţie (aplicate pentru zilele de 6 şi 7 februarie) au fost luate la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK