Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Gurile de canal de pe strada Gruiului, teste pentru şoferi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 698

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2457_8.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2457_9.jpgGurile de canal de pe majoritatea străzilor din Câmpulung sunt adevărate pericole, deoarece, la momentul asfaltării, acestea nu au fost aduse la acelaşi nivel cu asfaltul. Diferenţele de nivel sunt un coşmar pentru fiecare şofer, acestea fiind similare cu gropile, pe care nu ai cum să le ocoleşti.

Au fost sesizări de la conducătorii auto, care şi-au tăiat cauciucurile în capacele de canal situate necorespunzător. De asemenea, aceste lucrări prost executate, fie de lucrătorii ADP, fie de firme specializate, reprezintă un pericol pentru trafic, deoarece mulţi dintre şoferi intră pe contrasens pentru a le evita. În încercarea de a-şi proteja maşinile, unii câmpulungeni ajung chiar să facă manevre riscante, precum ocolirea lor pe sensul opus, cu riscul producerii unor accidente. 

Când e vorba să-şi asume cineva răspunderea, instituţiile statului îşi aruncă vina de la una la cealaltă, dar pe şoferi nu-i interesează decât să circule în siguranţă. „Dorele, nu ne mai testa nervii şi vederea, lăsându-ne să facem drifturi cu ochii închişi printre lucrările tale de mântuială, seara, când iluminatul public încă nu există. P.S.: Lasă băutura, revino la muncă şi semnalizează strada!”, a scris o câmpulungeancă pe Facebook, făcând referire la strada Gruiului. Acolo se fac amenajări de ridicare a gurilor de canal, care sunt fix pe mijlocul drumului, iar şoferii care tranzitează strada trebuie să facă slalom printre mormanele de moloz, cu care muncitorii au găsit de cuviinţă să semnalizeze lucrările. Nişte beţe şi câţiva metri de bandă refolosită sunt alte „semne” care anunţă că trebuie să ocoleşti. 

Şi acesta e numai începutul, pentru că toată strada, până la intersecţia cu Richard, dar şi după, e plină de guri de canal sub nivelul asfaltului şi care, cel mai probabil, vor trece prin acest proces de ridicare. Culmea va fi ca după capacele să fie prea sus faţă de suprafaţa străzii, că, deh, aşa e la noi, nu se poate face nimic bun de la început. 

Va fi o problemă şi pentru tinerii conducători auto, care obişnuiesc să facă întreceri pe acest tronson nou asfaltat. În condiţiile astea, vor trebui să amâne competiţiile sau să-şi găsească altă locaţie provizorie, în afară de strada Traian, pe care mai trec din când în când maşinile Poliţiei.

Adrian TĂNASE 

The most visited gambling websites in The UK