Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Secretarul General al Judeţului Argeş, aşteptat la Judecătoria Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1066

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2453_30.jpg

În procesul primarului de la Berevoeşti, Florin Bogdan Proca, judecat pentru conflict de interese

Joi, un nou termen în procesul primarului de la Berevoeşti, Florin Bogdan Proca, care a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti pentru conflict de interese. Pentru aceeaşi infracţiune, şi tatăl său, fostul edil Gigi Fănel Proca, este cercetat tot pentru conflict de interese. Cei doi s-au angajat reciproc pe postul de consilier, fără să ţină cont că sunt rude de gradul întâi.

La termenul din 23 ianuarie, la Judecătoria Câmpulung sunt aşteptaţi mai mulţi martori, care să fie audiaţi în cauză, fiind vorba de tatăl edilului, Gigi Fănel Proca, Ionel Voica, secretarul general al Judeţului Argeş, fost şef Serviciu Juridic la Instituţia Prefectului Judeţului Argeş, şi Nicolae Iordache. La unul din termenele din noiembrie 2019, a mai fost citată ca martoră, dar nu s-a prezentat, Georgeta Bordeianu, contabilă la Primăria Berevoeşti. 

În primăvara anului 2012, actualul primar Florin Bogdan Proca, a făcut cerere de angajare la Primăria Berevoeşti, acolo unde chiar tatăl său, Gigi Fănel Proca, era primar. Acesta din urmă, după cum spun anchetatorii, „în loc să se abţină de la rezolvarea cererii, întrucât se afla într-o vădită stare de conflict de interese”, a dispus angajarea fiului pe postul de consilier personal. Valoarea prejudiciului rezultat după ce Florin Bogdan Proca a primit un salariu lunar de 950 de lei, plus sporuri de 10%, în perioada martie-iulie 2012, a ajuns la 4.892 lei.

După ce rolurile s-au inversat, iar Florin Bogdan Proca a ajuns primar la Berevoeşti, a emis o dispoziţie prin care s-a demis singur din funcţia de consilier personal al tatălui său, iar după o zi, a semnat alta, prin care l-a angajat pe tatăl său în aceeaşi funcţie, stabilind pentru el un salariu de 1.166 lei, pe care seniorul l-a încasat din 5 iulie 2012 şi până în martie 2013. În acest caz, prejudiciul a ajuns la 9.484 lei. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK