Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cinema “Muscelul”, o clădire pe care sigur Primăria va refuza s-o cumpere, în caz că primeşte din nou o ofertă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1748

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2439_29.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2439_30.jpgDupă uşurinţa cu care a dat cu piciorul şansei de cumpărare a clădirii BCR la un preţ bun, 470.000 euro cu TVA, ne îndoim amarnic că Primăria se va comporta diferit în momentul în care va primi o ofertă similară privind fostul Cinematograf „Muscelul”. După cum v-am mai informat, proprietara imobilului ultracentral, RADEF „RomâniaFilm”, traversează în prezent procedura de insolvenţă. Din cele opt cinematografe, pe care Regia de Film le deţinea în Argeş - Piteşti, Câmpulung şi Curtea de Argeş -, a rămas cu patru. Trei sunt în Câmpulung: Cinematograful „Balada”, Cinematograful „Muscelul” şi Grădina de Vară „Muscelul”. Ultimele două au făcut obiectul unei investiţii private, care funcţionează sub titulatura „Janet”. Potrivit fostului ministru al Culturii, Valer Daniel Breaz, administratorul judiciar al Regiei de Film a denunţat contractul de asociere în participaţiune încheiat în 2014. Astfel, contractul a fost reziliat unilateral de către reprezentantul instituţiei în insolvenţă. Probabil că, în situaţia în care clădirea va fi scoasă la vânzare, în contul datoriilor, patronul poate participa la procedură, pentru a-şi adjudeca spaţiile în care a investit masiv. Cât priveşte celălalt cinematograf din oraş, cel din Vişoi, fostul ministru susţinea că „Balada”, al cărui proprietar este pe mai departe RADEF, se află în conservare. Impropriu spus conservare, pentru că numai a spaţiu conservat nu arată. 

Cel mai probabil, fostele cinematografe vor fi scoase la vânzare în contul datoriilor RADEF 

Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor „RomâniaFilm” (RADEF) deţinea în Argeş, la începutul anului 1990, opt săli şi grădini de spectacol cinematografic: =„Bucureşti” (Piteşti, strada Bucureşti, nr.2); =„Dacia” (Piteşti, strada Craiovei); =„Modern”, actual „Sebastian Papaiani” (Piteşti, strada Victoriei, nr.20); =„Lumina” (Piteşti, Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr.141); = „Unirea” (Curtea de Argeş, Bulevardul Basarabilor); =„Muscelul” (Câmpulung, strada D.I. Berechet, nr.1); =Grădina de Vară „Muscelul” (Câmpulung, strada D.I. Berechet, nr.1); =„Balada” (Câmpulung, cartier Vişoi III). 

În zilele noastre, Regia de Film a rămas doar cu patru dintre acestea: Modern, din Piteşti, actualul „Sebastian Papaiani”, singurul care mai organizează proiecţii cinematografice, şi cu cele trei din Câmpulung: Cinematograful şi Grădina de Vară „Muscelul” şi Cinema „Balada”, a căror situaţie juridică se prezintă astfel: 

=„Muscelul”, Câmpulung: În administrarea/ proprietatea RADEF „RomâniaFilm”; în prezent, face obiectul Contractului de asociere în participaţiune nr.19/19.02.2014, contract denunţat de administratorul judiciar al RADEF „RomâniaFilm”;

=Grădina de Vară „Muscelul”, Câmpulung: În administrarea/ proprietatea RADEF „RomâniaFilm”; în prezent, face obiectul Contractului de asociere în participaţiune nr.19/19.02.2014, contract denunţat de administratorul judiciar al RADEF „RomâniaFilm”; 

=„Balada”, Câmpulung: În administrarea/ proprietatea RADEF „RomâniaFilm”, în conservare. 

„În momentul de faţă, câtă vreme RADEF „RomâniaFilm” se află în insolvenţă, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale nu poate interveni în modul în care este utilizat patrimoniul pe care Regia îl mai deţine.”, mai scria fostul ministru al Culturii despre utilizarea în viitor a patrimoniului Regiei de Film. 

Cum RADEF „RomâniaFilm” a intrat în insolvenţă la solicitarea ANAF, debitorii vor putea, în baza noii legislaţii specifice, să solicite stingerea datoriilor uriaşe, care au fost acumulate, prin valorificarea imobilelor care au avut destinaţia de săli de cinematograf. Situaţie în care se încadrează şi imobilele Regiei de pe teritoriul Câmpulungului, a cărui conducere nu este exclus să primească din nou o solicitare de a-şi manifesta sau nu dreptul de preemţiune la cumpărarea clădirii, datorită amplasării sale în situl „Oraşul istoric Câmpulung Muscel”.

Trecătorii, udaţi de apa care curge de pe cinematograf. Poliţia Locală ar trebui să amendeze Primăria   

Mai cu seamă că municipalitatea are statut de co-proprietar asupra spaţiilor în care a cazat, până nu demult, chiriaşi. În ciuda investiţiei moderne din incinta fostului cinema, exteriorul este departe de a te îndemna să-i calci pragul. Mai ales când plouă şi, în lipsa unor scurgeri pluviale normale, apa de pe terasa clădirii curge, pe nişte ţevi, peste trecători. Situaţie în care Primăria ar trebui să se amendeze singură, căci în spaţiul său este problema a cărei sancţionare este prevăzută de „Normele de îmbunătăţire a activităţilor edilitar-gospodăreşti, păstrarea liniştii, comerţ, transport, conservarea şi protecţia mediului, precum şi constatarea faptelor ce constituie contravenţii.”

Primăria Câmpulung încalcă cel puţin două articole din aceste norme în baza cărora, teoretic, aplică amenzi Poliţia Locală. Din capul locului, încalcă articolul 1, care spune aşa: „Buna gospodărire, păstrarea curăţeniei, respectarea strictă a normelor de igienă, precum şi înfrumuseţarea municipiului constituie o obligaţie permanentă a Consiliului Local, precum şi a tuturor persoanelor fizice şi juridice de pe raza administrativ- teritorială a municipiului Câmpulung.” Iar articolul 2, alineatul 1, prevede că: „Persoanele fizice şi juridice, precum şi instituţiile publice sunt obligate să ia măsuri pentru asigurarea curăţeniei, întreţinerea şi repararea clădirilor, curţilor, împrejmuirilor, căilor de acces, a străzilor, drumurilor şi zonelor verzi înconjurătoare aflate în proprietatea, administrarea sau folosinţa acestora. În acest sens, le revin următoarele obligaţii: a) să întreţină în stare corespunzătoare clădirile, tonetele, spaţiile comerciale unde îşi desfăşoară activitatea cu titlu de folosinţă sau proprietate, prin asigurarea spălării geamurilor, vitrinelor, înlocuirea celor sparte, întreţinerea faţadelor şi a mijloacelor de publicitate, a teraselor, acoperişurilor şi împrejmuirilor.”

Dată fiind starea în care se află clădirea cinematografului în partea proprietate a municipiului, Primăria, ca persoană juridică, este pasibilă de o amendă cuprinsă între 1.000 lei şi 2.000 lei.

Aceeaşi sancţiune este prevăzută şi pentru nesocotirea articolului 14 care impune următoarele: „Asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi juridice, proprietarii sau chiriaşii de imobile sau apartamente, toţi cetăţenii Municipiului Câmpulung sau aflaţi în tranzit, au următoarele obligaţii cu privire la întreţinerea şi păstrarea curăţeniei clădirilor, locuinţelor, anexelor gospodăreşti, incintelor, împrejmuirilor, arterelor de circulaţie şi locurilor publice: de a lua toate măsurile necesare pentru întreţinerea, repararea şi menţinerea în stare de siguranţă a clădirii şi a spaţiilor şi instalaţiilor comune aferente (ascensor, acoperişuri, terase, instalaţii canalizare ape meteorice şi uzate, instalaţii alimentare cu apă caldă şi rece, instalaţii din subsol, instalaţii electrice şi de gaze, centrale termice, instalaţii de colectare a deşeurilor, instalaţii de antenă colectivă, telefonie etc.).” “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK