Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Singura brutărie din ţară cu cuptoare germane pe lemne, deschisă la Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1263

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_2427_Clipboard08.jpgLa începutul lunii s-a deschis prima brutărie artizanală din oraş, care este şi singura de acest fel din ţară, dotată cu cuptoare Germane Haussler pe lemne. Locaţia este pe strada Traian, nr. 81, vizavi de magazinul de materiale de construcţii, lângă staţia de maxi taxi.

Procesul tehnologic constă în malaxarea ingredientelor de bază, doar făină cu apă, sare şi maia, care se lasă la dospit, apoi se frământă aluatul şi se lasă la crescut în coşuri de răchită, unde mai dospeşte jumătate de oră, luând forma coşului şi se coace în cuptorul încins de lemnele de brad. După 40 de minute, pâinea capătă forma finală şi gustul desăvârşit al pâinii pe vatră, la foc de lemne.

Programul este de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00, iar sâmbăta de la 10.00 la 14.00. Brutăria comercializează trei sortimente de pâine, albă, intermediară ţărănească şi neagră, după reţete germane. Din noiembrie, vor apărea două specialităţi, pâinea premium cu alac (spelta), atât de benefică procesului de digestie al organismului, şi pâinea cu cartofi, cu cartofi fierţi şi pasaţi, fără alte urme de fulgi de cartofi sau premixuri.

 

The most visited gambling websites in The UK