Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cele două spitale şi-au cumpărat aparatură

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 738

 

Pe durata verii şi la acest început de toamnă, cele două spitale câmpulungene şi-au completat dotarea cu aparatură achiziţionată prin intermediul SICAP. Dispozitivele procurate de Spitalul Municipal şi Spitalul de Pneumoftiziologie constau în diverse tipuri de analizoare necesare în activitatea medicală. O firmă din Hunedoara, Bivaria Grup SRL, a livrat celei mai mari instituţii de sănătate publică din  zonă două aparate propuse de conducerea Municipalului. 

Primul este un analizor automat de imunologie, cu sistem automat de imunotestare prin chemiluminescenţă (CLIA) CL-960i. Producător: Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics. Viteză de lucru: 180 teste/oră. Principiul de măsurare: chemiluminescenţă amplificată enzimatic prin utilizare de microparticule magnetice, reactivi etichetaţi cu fosfatază alcalină (ALP) şi substrat AMPPD. Funcţionare fără utilizare de apă deionizată sau apă ultrapură. Preţul la care a fost contractat s-a cifrat la 119.464,10 lei. 

Al doilea analizor cumpărat în aceeaşi zi, 20 august 2019, de la furnizorul hunedorean, este un analizor de gaze în sânge, EDAN i15 (POCT), cu următoarele specificaţii: 8Mic şi portabil; 8Dimensiuni reduse (315*238*153mm); 8Greutate mică <4 kg (incluzând bateria); 8Bateria reîncărcabilă, încorporată de capacitate mare; 8Interfaţă uşor de folosit; 8Display LCD Color cu touch screen, indicator luminos, tutoriale multimedia încorporate; 8Design unic al cartuşului inteligent; 8Cartuş de unică folosinţă, cu multi-teste, asigură siguranţa şi protecţia mediului, durata de viaţă a cartuşului este mare la temperatura camerei; 8Operaţii convenabile, rezultate precise şi fiabile; 8Funcţie de standby fără consum şi mentenanţă complet gratuită; 8Auto-calibrare rapidă şi cu acurateţe mare; 8Auto aspirarea probei asigură confort şi fiabilitate; 8Managementul datelor port USB pentru transferul datelor, capacitatea de stocare a 10.000 rezultate; 8Software de management al datelor opţional; 8Integrarea cu LIS/HIS prin reţeaua cu fire sau wireless; 8Varietatea cartuşelor de test BG3: pH, pCO2, pO2 BG8: pH , pCO2 , pO2 , Na , K , Cl, Ca , Hct BC4: Na , K , Cl, Ca , Hct BG4: pH , pCO2 , pO2 , Lac BG9: pH , pCO2 , pO2 , Na , K , Cl, Ca, Glu, Hct BG10: pH , pCO2 , pO2 Na , K , Cl, Ca, Glu, Lac, Hct.; 8Meniuri în dezvoltare BUN/Urea & Creatinina; 8Teste de coagulare (ACT, APTT, PT); 8Panouri de imunotestare, etc.

Acest analizor a costat bugetul Spitalului Municipal aproximativ 55.000 lei. Al treilea dispozitiv care întregeşte dotarea unităţii este un analizor automat pentru detecţie de markeri cardiaci, presepsina/procalcitonina, D Dimeri, model miniVidas, an de fabricaţie 2019. Producător: Biomerieux. Pentru acesta, Spitalul a achitat furnizorului bucureştean Mediclim o notă de plată de 98.532 lei. Tot o firmă din Bucureşti, Diamedix Impex SA, este vânzătorul unui analizor coagulare POC (Kit Analizor Xprecia Stride Analizor, Cablu USB, Documentaţie, Xprecia DMS DVD). Unitatea medicală musceleană a achitat pentru această achiziţie 5.420,61 lei.

Un analizor automat de detecţie a gazelor sanguine a fost cumpărat şi de către conducerea Spitalului TBC, care a plătit pentru el 61.106,50 lei. Este cea mai recentă achiziţie dintre cele cinci prezentate, fiind efectuată pe 13 septembrie 2019. Ofertantul ales pentru a livra aparatul este SC Eldiro Medical SRL, din Slatina. Modelul procurat de TBC este EDAN i15, producător Edan Instruments. „Analizorul Point of Care EDAN i15 este special conceput pentru situaţiile de urgenţă. Portabil şi uşor de utilizat, efectuează o gamă flexibilă de teste dintr-o singură platformă, permiţându-vă să monitorizaţi şi să gestionaţi mai rapid şi mai eficient pacienţii. Oferim o soluţie unică, care acoperă diverse aplicaţii, de la departamentele de urgenţă, până la laboratoarele clinice, de la unităţile de terapie intensivă, la cabinetele chirurgicale, de la departamentele de anestezie, până la serviciile de asistenţă respiratorie.” Caracteristici: 8Mic şi portabil; 8Dimensiuni reduse (238 mm x 153 mm x 310 mm), spaţiu redus pentru operare; 8Greutate <5 kg (inclusiv bateria), portabil şi uşor de utilizat în diferite locuri de îngrijire a pacientului; 8Baterie reîncărcabilă de înaltă capacitate, cu comutare automată AC/DC, încărcare inteligentă; 8Funcţionare convenabilă, rezultate precise şi fiabile; 8Funcţie de aşteptare fără consum şi fără întreținere; 8Rapid, precis şi convenabil prin calibrare automată; 8Aspirarea automată a probelor şi măsurarea constantă a temperaturii, asigură precizia şi fiabilitatea; 8Rezultatele sunt afişate la 1 minut după aspirarea probei; 8Funcţie avansată de gestionare a datelor; 8Capacitate de conectare la reţea prin cablu sau wireless; 8Integrare perfectă cu LIS / HIS; 8Porturi USB pentru transferul de date; 8Capacitate de stocare: 10.000 de rezultate. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK