Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

S-a încheiat prima ediţie a „Făgăraş Fest”, la Voina

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 465

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Septembrie_2419_Clipboard01.jpg

Vineri, 13 septembrie 2019, la Lereşti a debutat prima ediţie a „Făgăraş Fest”, un eveniment dedicat în totalitate naturii şi comunităţilor locale ce trăiesc în vecinătatea Munţilor Făgăraş. Acesta s-a derulat de-a lungul a trei zile, până duminică, 15 septembrie, la poalele masivului Iezer Păpuşa, pe platoul din faţa cabanei Voina.

Iubitorii de natură, doritorii de aventură, de petrecere a timpului liber în aer liber şi activităţi inedite au fost invitaţi în cele trei zile de festival să se bucure de peisajele uimitoare, să îşi petreacă timpul activ, să se distreze şi să susţină, în acelaşi timp, economia locală. 

ProPark-Fundaţia pentru Arii Protejate, în calitate de organizator, în parteneriat cu Fundaţia Conservation Carpathia, au pregătit intens programul festivalului şi au avut o abordare multidisciplinară a evenimentului. Frumuseţea, sălbăticia şi toate celelalte valori naturale ale munţilor Făgăraş, precum pădurile virgine sau carnivorele mari, fac din acest masiv o experienţă în sine. Participanţii au fost încurajaţi să descopere aceste valori şi împrejurimile festivalului, prin tururi ghidate prin pădure, plimbări cu căruţa în comuna Lereşti, însoţiţi de un ghid local, un târg cu produse locale, cinemateca naturii, competiţie de aventură. Producătorii locali de produse alimentare şi artizanale, bere locală, cidru produs la Lereşti, mâncăruri gustoase la ceaun, au fost prezenţi la festival. Toate activităţile în aer liber au fost completate de concertul trupei Nightlosers, care a asigurat distracţia în a doua seară de festival. 

Copiii au avut parte de atenţie sporită la „Făgăraş Fest”. Vânătoarea de comori şi numeroasele ateliere de educaţie ecologică au fost menite să le suscite interesul şi să îi atragă spre lumea fascinantă a naturii, cu scopul de a înţelege natura ca bază a vieţii lor. 

Evenimentul promovează unicitatea Munţilor Făgăraş şi crearea de beneficii ce pot aduce schimbări în bine la nivel local, prin dezvoltarea ecoturismului. Participanţii de la „Făgăraş Fest” contribuie la păstrarea unor tradiţii şi obiceiuri, la conservarea naturii şi a peisajului rural atât de frumos de la poalele munţilor Făgăraş, unic în spaţiul european. Festivalurile organizate în destinaţii de ecoturism oferă experienţe unice vizitatorilor şi aduc beneficii economice comunităţilor locale, susţinând dezvoltarea durabilă a acestora. Folosirea serviciilor locale aduce beneficii enorme asupra comunităţii locale, îi încurajează să se dezvolte sănătos şi să protejeze una dintre ultimele regiuni sălbatice din Europa. 

 

The most visited gambling websites in The UK