Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Încep Sărbătorile Argeşului şi Muscelului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 693

Anul acesta, ediţia a XIII-a a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, organizate de Consiliul Judeţean Argeş, în colaborare cu instituţiile subordonate, debutează sâmbătă, 17 august, cu concursul de ciclism montan „Dracula Bike”, ajuns la a X-a ediţie. 

Acesta se va derula la Arefu. Startul se va da din punctul Călugăriţa, la 3 kilometri distanţă de Barajul Vidraru, pe firul către Cumpăna. De aici se vor parcurge 9 kilometri până la baza urcării în Curmătura Runcurelei, unde va fi un post de control la care se vor valida foile de concurs, după care concurenţii vor veni înapoi, spre sosire, urmând acelaşi traseu. Distanţa totală este de 18 kilometri, altitudine totală cumulată 390 metri, nivel mediu. Categoriile de vârstă vor fi: până la 14 ani, 15-24 ani, 25-40 ani, peste 40 ani, separat masculin şi feminin. Clasamentul va fi unul general, iar fiecare participant va primi un tricou de ciclism, inscripţionat cu logo-ul „Dracula Bike”. Portul căştii va fi obligatoriu, minorii vor avea acordul părinţilor scris sau părinţii vor fi prezenţi la start pentru a semna cererea de participare la concurs. Concursul se adresează familiilor, copiilor, amatorilor de sport în natură, şi nu se percepe taxă de participare.

În aceeaşi zi, la poalele Cetăţii Poienari va fi organizat „Dracula Fest”, cu ospăţul lui Vodă Dracula, plus vizionarea filmului istoric Vlad Ţepeş, legende şi folclor, plus muzică folk, în interpretarea lui Andrei Păunescu.

În zilele de 20 şi 21 august, la Grădina de Vară Piteşti se derulează Festivalul - Concurs „Mugurii folclorului argeşean”, ediţia a XII-a. Pe 22 august, se ţine spectacolul de gală al acestui concurs, în aceeaşi locaţie.

Ca în fiecare an, în Zilele Argeşului şi Muscelului este inclus festivalul Internbaţional de Folclor „Carpaţi”. Ediţia a XXXVI-a va începe pe 3 septembrie şi se va încheia pe 7 septembrie. Sunt aşteptate grupuri din Bosnia - Herţegovina, Bulgaria, Iran, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Turcia şi România. Deschiderea va începe cu parada delegaţiilor, pe traseul Piaţa „Vasile Milea”-Grădina de Vară Piteşti. Pe 4 septembrie, festivalul ajunge la Topoloveni, pe 5 septembrie, la Câmpulung, pe 6 septembrie, la Curtea de Argeş, iar pe 7 septembrie la Piteşti. Între timp, pe 6 septembrie, Muzeul Judeţean Argeş va găzdui expoziţia de picturi şi lucrări monografice şi documente etnografice „Repere tradiţionale în Argeş şi Muscel”. Pe 13 septembrie, la centrul de Cultură Brătianu se va derula Simpozionul Naţional „Serviciile medicale din România. Trecut, prezent şi viitor”.

La Muzeul Goleşti, pe 14 septembrie va fi reuniunea Fiilor, Fiicelor şi Cetăţenilor de Onoare ai Argeşului şi Muscelului, sub egida „Anul satului argeşean”. Grădina muzeului va găzdui expoziţii ale meşterilor populari; expoziţii ale Muzeului Judeţean Argeş şi Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş; expoziţii şi standuri ale Primăriilor; expoziţie „Fabricat în Argeş”. Atmosfera va fi întreţinută de Fanfara „Argeşul” şi de soliştii Centrului Cultural Judeţean. Conducerea judeţului va prezenta tinerii de succes ai Argeşului. Ama IVAN

 

The most visited gambling websites in The UK