Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Brâul de la Boteni a ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 357

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2408_Clipboard08.jpg

Locuitorii comunei Boteni au îmbrăcat duminică, 4 august, straie de sărbătoare, participând, cu mic, cu mare, la cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului folcloric naţional „Brâul de la Boteni”, un eveniment de tradiţie, promovat, din 2011, ca proiect turistic în vederea promovării identităţii culturale a localităţii păstorite de Vasile Leau. Aşa după cum ne-a obişnuit în fiecare an, organizatorii au adus pe scena festivalului solişti de muzică populară şi ansambluri folclorice reprezentative din Argeş, dar şi din alte judeţe ale țării, care şi-au dat concursul  în faţa a sute de localnici şi vizitatori. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice, parlamentari, primari, consilieri județeni și locali.

Trofeul Argeşului pentru Vasile Leau şi Mihail Măgureanu

„Brâul de la Boteni” se desfăşoară anual în prima duminică din august şi a ajuns în acest an la cea de-a XXIV-a ediţie. Manifestarea este patronată de Asociaţia comunitară „Petre Ţuţea-Ion Chelcea” din localitate, Căminul Cultural Boteni, Muzeul satului „Ion Chelcea” şi Biblioteca din comună. Brâul de la Boteni este jucat de membrii Ansamblului folcloric „Argeşelul” care a fost înfiinţat în anul 1986 şi care funcţionează în prezent sub îndrumarea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş. La ceas de sărbătoare, a fost alături de fii comunei Boteni preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, care a oferit cu acest prilej „Trofeul Argeşului” primarului Vasile Leau, ca reprezentant al comunităţii, şi directorului artistic al Ansamblului folcloric „Argeşelul”, Mihail Măgureanu, pentru conservarea şi promovarea tradiţiilor muscelene. „Este un moment de a sărbători, este un moment de a aprecia munca ce se face în echipă, aşa cum spune unul dintre cei mai harnici primari pe care judeţul Argeş îi are, cu domnul primar Leau, cu consilierii locali, cu dumneavoastră, astfel încât să fie o comună prosperă. Sunt câteva modele, sunt câteva situaţi emblematice care fac cinste comunei Boteni, aşa cum a spus marele învăţat, filosoful Petre Ţuţea. Eu cred că astăzi, la cea dea XXIV - a aniversare, cel mai important lucru care se întâmplă la Boteni este legat de cei 100 de ani pe care Căminul Cultural i-a marcat în aceste zile. Din acest punct de vedere, vă rog să-mi permiteţi să chem alături de mine pe domnul Mihai Măgureanu, care împreună cu domnul Mihai Ion Ghinescu a întemeiat şi a dus mai departe cea ce se cheamă „Brâul de la Boteni”. Vă rog să-mi permiteţi să ofer cel mai de preţ trofeu pe care Consiliul Judeţean îl poate dărui unui vrednic gospodar domnului primar Leau şi domnului Măgureanu.”, a declarat pe scena festivalului preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.  Manifestările dedicate „Zilei comunei Boteni” au continuat cu decernarea diplomelor de fidelitate pentru familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie și a diplomelor de excelenţă pentru persoanele care au împlinit 90 de ani de viață. Manifestarea s-a încheiat cu un spectacol de muzică populară susținut de cei mai îndrăgiţi solişti consacraţi. Festivalul folcloric „Brâul de la Boteni”, devenit deja un punct de reper pe lista manifestărilor cultural-artistice din judeţul Argeş, a fost iniţiat de Mihai Ion Ghinescu şi Mihai Măgureanu, cel din urmă fiind cel mai longeviv director de cămin cultural din Argeș, în colaborare cu Centrul Creației Populare Argeș. An de an, la acest festival au fost invitate să participe gruprui de dansatori care au inclus în repertoriul coregrafic jocurile tradiționale aparținând familiei de brâuri. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK