Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

S-au încheiat Zilele Câmpulungului, mutate pe Stadionul Municipal

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 877

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iulie_2403_Clipboard04.jpgCa şi anii trecuţi, de o parte a organizării Zilelor Municipiului Câmpulung s-a ocupat firma din Târgovişte, Palmyra Events. Societatea a venit cu parcul de distracţii şi cu terasele de alimentaţie publică.

Chiar dacă manifestările sportive şi artistice au început pe 15 iulie, oficial, ediţia a XXI-a a Zilelor Municipiului Câmpulung, au fost declarate deschise joi, 18 iulie, pe Stadionul Municipal, unde s-au derulat anul acesta toate evenimentele din program.

Joi, 18 iulie, sala mare a Primăriei Câmpulung a găzduit a XI-a ediţie a Simpozionului „Slove Muscelene”, organizat de Biblioteca Municipală „Ion Barbu”. Tot joi, Muzeul Municipal a găzduit vernisajul expoziţiei (in memoriam) Nicolae Săftoiu: crâmpeie, frânturi, fărâme.

Vineri, 19 iulie, programul Zilelor Câmpulungului au continuat cu competiţiile sportive, lansări de carte, expoziţii. Atracţia zilei a fost meciul demonstrativ de fotbal dintre echipa fostei ARO Câmpulung şi a nou înfiinţatei Academia Muscelul Câmpulung. În acelaşi timp, pe stadion au fost expuse zeci de tricouri pe care l-au purtat legende ale fotbalului naţional şi mondial, aduse de doi colecţionari. 

Casa de Cultură a Sindicatelor „CD Aricescu” a găzduit Festivalul Naţional - Concurs de Muzică Populară „Sus la munte, la Muscel”, care a ajuns la ediţia a VI-a, în organizarea Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”. Pe scena de la stadion au fost premiaţi de către Lions Club „Negru Vodă” Câmpulung participanţii celei de-a XII-a ediţii a taberei naţionale de matematică, copii veniţi din Arad, Bacău, Călăraşi, Găieşti, Ploieşti, Sibiu şi Câmpulung. Ca în fiecare an, invitat special şi evaluator, a fost profesorul originar din Muscel, Ion Cicu, redactor la „Gazeta Matematică” şi coordonator viitoriolimpici.ro.

Pe scenă, concertele de muzică uşoară au fost susţinute de copiii de la „Floare de stâncă”, coordonaţi de profesoara Clara Marinescu; Marius Bălan, Bianca Popescu, Tinna, Aurel Moldoveanu, Shwan Ceantar, Sanda Ladoşi şi trupa Proconsul.

Sâmbătă, 20 iulie, chiar de Sfântul Ilie, patronul spiritual al Municipiului Câmpulung, evenimentul a continuat în acelaşi ritm, cu vernisaje, competiţii sportive, concert de famfară, dar şi premierea sportivilor, care au reprezentat Câmpulungul la concursurile derulate de-a lungul anului. Spectacolele muzicale au debutat cu elevii clasei de canto a profesoarei Gina Pavel, după care au concertat Johnny Bădulescu, Mellina, Sonny Flame, Anda Adam. Aceasta din urmă a primit un buchet de flori de primarul Liviu Ţâroiu, pe care l-a antrenat într-un scurt dans. A mai cântat trupa Hara, dar cea mai aşteptată a fost Compact. Petrecerea s-a întins undeva după ora două noaptea, când a fost lansat un frumos foc de artificii.

Ultima zi a sărbătorii câmpulungenilor a fost dedicată iubitorilor de muzică populară, care au putut asculta formaţii locale, dar şi pe laureaţii Festivalului „Sus la munte, la Muscel”. Evenimentul s-a încheiat spre miezul nopţii, după recitalurile Denisei Grecu, Elenei Sima, Olguţei Berbec, a lui Gelu Voicu, „Doruri Muscelene” şi Gavriil Prunoiu. La final a fost lăsat celebrul Mâţu Stoian, care a cântat „La mulţi ani!” câmpulungenilor şi muscelenilor în duet cu Liviu Ţâroiu, care s-a descurcat onorabil.

În afară de spectacole, muscelenii care au umplut terenul de fotbal al stadionului, dar mai ales copiii şi adolescenţii, s-au distrat în parcul amenajat la intrarea locaţiei, dotat cu „ciocan”, „căluţi”, maşinuţe buşitoare, tobogane gonflabile. Zona a fost împânzită şi de vânzători de vată pe băţ, porumb fiert, floricele, clătite, pizza, încălţăminte, îmbrăcăminte, artizanat, suveniruri.

În noua locaţie, Zilele Câmpulungului s-au încheiat fără incidente, doar duminică, o doamnă a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a făcut o cădere de calciu. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK