Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Constantin Năstase, absolvent al Colegiului „Carol I”, a împlinit 104 ani

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 469

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iunie_Clipboard02.jpgIeri, Constantin Năstase, general în rezervă şi “Cetăţean de Onoare” al oraşului Mioveni, a împlinit venerabila vârstă de 104 ani. Depăşind Centenarul, Constantin Năstase este cel mai longeviv cetăţean al Mioveniului, dar şi unul dintre cei mai activi membri ai acestei comunităţi care, în ciuda vârstei înaintate, continuă să se implice în diverse activităţi şi proiecte culturale, educative ori sociale.

Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915, în Mioveni, şi este absolvent al Şcolii Normale „Carol I” din Câmpulung, actualmente Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”. A luptat în Al Doilea Război Mondial, ca ofiţer al Armatei Române, participând la campania din Est de la început, în iunie 1941, şi până la întoarcerea în ţară, în anul 1944. A fost învăţător, iar după absolvirea Facultăţii de Matematică şi Fizică a Universităţii din Bucureşti, a devenit profesor de Matematică şi Fizică. În 1977, ca titular al catedrei la Şcoala Racoviţa, s-a pensionat. A înfiinţat Muzeul Cula Racoviţa, un loc de care a rămas foarte ataşat şi care îi poartă numele. La Mulţi Ani! şi multă sănătate în continuare!, îi transmit şi autorităţile locale din Mioveni. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK