Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

DSVSA Argeş, cu ochii pe comercianţii de miei şi ouă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 555

 

În perioada Sărbătorilor Pascale, DSVSA Argeş instituie mai multe măsuri, în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, în urma consumului alimentelor de origine animală. Ca urmare, se impune întreprinderea unor măsuri suplimentare concentrate asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte alimente de origine animală. A fost întocmit un program de lucru care cuprinde toţi medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale.

Târgurile şi pieţele, monitorizate

Până pe 1 mai, se vor efectua controale oficiale vizând verificarea modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică şi va fi sancţionată orice încălcare a prevederilor legislaţiei sanitare veterinare în vigoare. Este asigurată permanenţa la nivelul DSVSA Argeş, al circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale, în perioada 1 aprilie 2019 - 1 mai 2019, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare. Au fost înştiinţate toate primăriile din judeţ asupra obligaţiilor pe care le au autorităţile locale în sprijinirea respectării legislaţiei sanitare veterinare, iar în cazul în care administraţiile locale au posibilitatea de a organiza puncte temporare de sacrificare a mieilor şi iezilor, care să respecte condiţiile de igienă, acestea vor înştiinţa în scris DSVSA Argeş. Programul de lucru al personalului sanitar veterinar, în toate pieţele agroalimentare şi alte locuri amenajate şi autorizate sanitar veterinar, este de luni până vineri, între orele 8.30-17.00, sâmbăta şi duminica, între orele 8.00-14.30.00. Sesizări se pot face permanent la telefonul 0248.211.199.

La Câmpulung, nominalizaţi pentru asigurarea permanenţei, sunt dr. Gheorghe Sîmtinică (0745.817.032), la Circumscripţia nr. 1, şi dr. Dan Şerb (0784.213.144), la Circumscripţia nr. 2. Documentele necesare tăierii mieilor în abator sunt certificatul sanitar veterinar, formularul de mişcare şi documentul de lanţ alimentar, documente eliberate de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit din localitatea de origine a animalelor. În judeţul Argeş sunt 7 abatoare autorizate pentru tăierea mieilor şi iezilor unde proprietarii de animale pot a sacrifica animalele, programul de sacrificare, cât şi contravaloarea prestării serviciilor vor fi stabilite prin negociere directă între proprietarii animalelor şi administratorii unităţilor de tăiere. Carnea de miel va fi comercializată în următoarele pieţe autorizate sanitar veterinar: Câmpulung Muscel - Piaţa Jurământului; Piteşti - Piaţa Ceair şi Piaţa Smârdan; Curtea de Argeş: Piaţa Centrală; Mioveni: Piaţa Dacia. “E.M.”                      

 

The most visited gambling websites in The UK