Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Muscelenii s-au distrat pe cinste de Revelion

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3782

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Ianuarie_2347_4-5-revelion.jpgMii de musceleni au decis să sărbătorească Revelionul 2019 la restaurantele din Câmpulung şi din împrejurimi. Petrecerile au fost animate de artişti locali, iar focurile de artificii au luminat cerul la miezul nopţii timp de zeci de minute. Oamenii care au întâmpinat nou an la localuri nu au regretat. Dar au fost şi temerari, care au petrecut afară, la evenimentele organizate la Piteşti, Mioveni, Bucureşti sau Braşov ori în alte locaţii din ţară şi străinătate.

Câmpulungul a fost punctul zero al petrecerilor de Revelion din Muscel. Cea mai mare concentraţie de petreceri şi petrecăreţi pe metru pătrat a fost la Restaurantele Imperial, Ciobănaşul, Anomis sau la Pensiunea Brâncovenească, acolo unde s-a intrat în noul an cu şampanie, pupături sau îmbrăţişări şi, evident, nu au lipsit urările de bine pentru noul an. Au fost mii de oameni care au deschis şampaniile în cluburi sau pub-uri, la pensiuni, dar şi acasă, şi nu au fost doar musceleni. Printre petrecăreţi au fost destui cei care au venit special din străinătate ca să-i prindă 2019 la noi, în Muscel.

La miezul nopţii s-a ieşit din restaurante, s-a băut şampanie, s-a cântat „La mulţi ani!”, s-au urmărit focurile de artificii şi, în cele din urmă, unii au urmat obiceiul românesc de a sparge paharele şi sticlele, pentru a alunga ghinionul. Unii au ţinut neapărat să respecte şi alte superstiţii, având cel puţin un obiect de vestimentaţie de culoare roşie, culoarea veseliei şi a dragostei, au mâncat peşte şi struguri şi, sub vâsc sau nu, sărutul a fost obligatoriu în noaptea de Revelion.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Ianuarie_2347_4-5-revelion2.jpgMuzica de petrecere, nenumărate feluri de mâncare stinse cu tot felul de licori şi dans, toată noaptea, au fost ingredientele petrecerii de Anul Nou la cele mai mari localuri din Câmpulung. În afară de formaţiile antamate să întreţină atmosfera, la localuri, oaspeţii s-au distrat şi cu alţi invitaţi anunţaţi sau surpriză. S-a dansat foarte mult, a fost multă strălucire, de la ţinute, până la decor, care a inclus locuri special amenajate pentru fotografii (un perete tapetat cu sigla restaurantului, bradul de Crăciun, bolte de flori sau chiar un leagăn în miniatură).

La miezul nopţii, petrecerile s-au mutat, pentru câteva minute, în curţile localurilor. Participanţii au băut şampanie şi şi-au pus dorinţe pentru noul an. Cum meniurile au fost sofisticate şi foarte pretenţioase, şi preţurile au fost pe măsură, dar, cu câteva zile înainte de eveniment, nu mai erau locuri disponibile.

Chiar dacă Piaţa Primăriei este în şantier, administraţia locală a păstrat obiceiul, iar în ultimele minute din 2018, muscelenii au putut admira un foc de artificii, dat de pe Clubul ARO, dar şi să ciocnească un pahar de şampanie cu primarul Liviu Ţâroiu. În primele minute din 2019, cei care au fost în faţa Primăriei Câmpulung şi-au putut delecta papilele gustative cu vată pe băţ, acadele, popcorn, îngheţată sau au putut bea vin fiert de la vânzătorul ambulant, care, în rest, staţionează cu maşina multifuncţională în Grădina Publică.

O petrecere pe cinste a fost şi la Vlădeşti, în cel mai mare local din localitate, care l-a avut ca amfitrion chiar pe primarul Cristian Dică Hristu, care a dansat toate petrecăreţele, pozându-se cu fiecare în parte.

 

sursa foto: Facebook

The most visited gambling websites in The UK