Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În acest an, muscelenii care au venit pentru o porţie de fasole, mai civilizaţi

  • Written by Isabela Filip
  • Hits: 2187

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2340_8-9-fasole.jpgDupă episodul în care autorităţile locale, politicienii, şefii de instituţii, reprezentanţii veteranilor şi ai revoluţionarilor au depus coroane la Mausoleul Mateiaş, a urmat în Grădina Publică o „întâlnire prietenească”, pusă la cale de Primărie şi Comenduirea Garnizoanei. Lumea bună a oraşului şi oamenii de rând s-au strâns lângă foişorului de la intrarea în Grădina Publică pentru a savura câte o porţie de fasole, la cazan, cu cârnaţi, stropită cu vin fiert, ţuică fiartă sau ceai, la alegere. Cei mai fericiţi au fost oamenii străzii, care, anul acesta, au fost mai civilizaţi şi nu s-au mai înghesuit la coadă pentru a nu rata mâncarea caldă şi ţuiculiţa fiartă. Cu ingredientele oferite de Primărie, bucătarii de la armată au gătit 650 de porţii de fasole cu cârnaţi. Imediat cum a început servirea, toate mesele întinse la intrarea în Grădina Publică s-au umplut repede, iar fasolea şi licoarea fierbinte au fost suficiente, chiar şi cei care au ajuns mai la final având şansa să guste din mâncarea tradiţională de 1 Decembrie. Cei care, din cauza frigului, nu au putut mânca în aer liber, au avut posibilitatea să ia gustarea la pachet, chiar şi mai multe porţii.

„O zi deosebită, o ocazie unică să ai Ziua Naţională şi Centenarul Marii Uniri. Am comemorat memoria celor care s-au jertfit pentru această Românie Mare şi înfăptuirea Unirii. Avem gânduri bune, de unitate, prosperitate şi de a continua ceea ce înaintaşii noştri au reuşit să facă. Şi ar trebui să ne uităm puţin în urmă, căci ar fi trebuit să facem mai mult chiar, să fim la nivelul la care au fost şi ei, acum 100 de ani. La mulţi ani, tuturor românilor! La mulţi ani, câmpulungenilor! Le doresc tot ce e mai bun în lume, sănătate, fericire şi Sărbători Fericite! Îi aştept de Revelion, cum ne-am obişnuit, să ciocnim un pahar de şampanie şi să ne urăm un an mai bun decât cel care a fost până acum!”, le-a transmis primarul Liviu Ţâroiu câmpulungenilor.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2340_8-9-fasole-2.jpgLegat de cei prezenţi, cea mai mare parte dintre politicieni şi consilieri locali s-au pierdut pe traseul de la Mausoleul Mateiaş la Grădina Publică. În afară de primarul Liviu Ţâroiu, viceprimarul Mărgărin Blidaru au venit să guste fasole la cazan doar câţiva colegi de partid ai lor, Gheorghe Sârbu, Florin Pană, Cornel Băjan, Marin Stanciu, Ion Iliescu. Dar au fost şi secretarul Ramona Simion, directorul economic Violeta Iarca, Mugurel Minciună, consilierul primarului, foştii consilieri George Bălan, Adrian Verde şi Marinică Fologea, fostul secretar al Consiliului Local, Emilian Nicolae. Pe gardul Grădinii Publice au fost prinse mai multe bannere, în care au fost expuse o parte din portretele personalităţilor interbelice muscelene, nume de rezonanţă în politica şi cultura naţională şi nu numai. Rezumatul biografiilor muscelenilor contemporani cu Marea Unire din 1918 au fost alcătuite de profesorul Adrian Săvoiu. 

Tot sâmbătă, a fost aprins şi iluminatul festiv, mai repede ca de obicei, în anii anteriori, bradul şi cartierele erau luminate în preajma sărbătorii de Sfântul Nicolae.

The most visited gambling websites in The UK