Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cum vede Liviu Ţâroiu domolirea iureşului prin Vişoi al şmecherilor de la volan: „E mai uşor să facem o groapă decât un dâmb”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2333_2-taroiu.jpgReclamaţii la adresa circulaţiei şi din partea colegului de partid al primarului, Ionel Dumitrache, introdus în Consiliu în locul lui Constantin Ivan, propulsat în funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei. Nemulţumirea sa este, de fapt, a cetăţenilor de pe strada Dumitru Lazea, artera care taie „centrul” Vişoiului, pe lângă Turnuri: şoferii, în special, cei tineri, conduc maşinile puternice ca demenţii, printr-o zonă extrem de populată, graţie punctelor comerciale concentrate în această parte a cartierului. Noaptea, mai ales, a confirmat liberalul Ionel State, care locuieşte nu departe de zona indicată în petiţia sa verbală de Dumitrache, e pistă de raliuri strada în linie dreaptă. Ionel Dumitrache i-a spus-o primarului astfel: „Am o solicitare din partea cetăţenilor de pe strada Dumitru Lazea, legată de circulaţie. Se circulă cu viteză foarte mare. Sunt copii foarte mulţi pe acea stradă.”, a descris corect proaspătul consilier local starea de agitaţie, aproape pe întreaga durată a zilei, de la Turnuri, Poştă şi până sus. O mare problemă este şi pe braţul pornit din Dumitru Lazea, către parcul care se amenajează în vecinătatea Bisericii de lemn, unde, la fel, vâjâiala automobiliştilor le dă emoţii părinţilor şi bunicilor care îşi aşteaptă copiii de la şcoală. Şi nu numai lor, ci tuturor celor aflaţi pe stradă, care trebuie să fie cu băgare de seamă la şmecherii care-şi probează achiziţiile aduse din afară pe arterele încărcate de oameni şi maşini conduse de cetăţeni prudenţi cu ei şi cu ceilalţi din jur. 

Ce solicită Dumitrache, în numele vecinilor şi al locuitorilor Vişoiului, deranjaţi de piloţii cu aere din cartier? „Dacă se poate, să montăm un dispozitiv de reducere a vitezei înainte de trecerea de pietoni. Şi la intrarea pe Simonescu, spre parc, căci şi acolo se circulă cu viteză foarte mare.”, a pledat Ionel Dumitrache pentru achiziţia a două dispozitive cu rol de domolire a iureşului iresponsabililor de viaţa pietonilor şi a restului şoferilor pe care-i pot lovi în goana lor. Liviu Ţâroiu îşi contrazice colegul cu experienţa dobândită pe teren, de când afaceristul Nicuşor Bănăţeanu, contractant al lucrării de construcţie a parcului, îl forţează, cu lentoarea acţiunii muncitorilor săi, să inspecteze zilnic şantierul. „Ca să fiu sincer, trec foarte des pe acolo, mai ales de când merg să văd cum decurg lucrările la parc. N-are de unde să se circule cu viteză, de la semafor până acolo.”, susţine primarul. „Circulă - insistă Dumitrache -, chiar am avut şi un incident acolo, cu un copil lovit, dar nu s-a declarat, că s-au înţeles între ei.” „E mai uşor să facem o groapă decât un dâmb.”, a comentat în stilu-i care binedispune Ţâroiu, care, în mod cert, nu va instala niciun limitator de viteză, considerând, probabil, că sunt suficiente trecerile de pietoni pe Dumitru Lazea şi General Simonescu, pe care şoferii incriminaţi de camaradul de partid sunt obligaţi să le respecte. 

Însă indicatorul cu „staţionarea interzisă”, solicitat de Dumitrache, în dreptul unei parcări de care locatarii nu se pot folosi, nu e un capăt de ţară. „Mai am o problemă, la intrare şi la ieşire din parcare la blocul 21. Staţionează, zi şi noapte, unii cu maşinile, care nu văd că e parcare şi le lasă acolo. Nu mai putem să ieşim sau să intrăm în parcare. Vin cei de la schimbul de noapte, care, la fel, nu pot intra în parcare.”, este inconvenientul care l-a determinat pe Dumitrache să apeleze la autoritatea superiorului său. 

Întrucât am pomenit de parcări, încheiem acest articol cu o informaţie care sigur îi interesează pe câmpulungenii care au depus cereri fie la Primărie, fie la asociaţia de proprietari: de la anul, se va încasa taxa de folosire a domeniului public ocupat de autoturismul proprietate personală. „În funcţie de contractele pe care le încheiem.”, a anunţat Liviu Ţâroiu, aşadar, nu vor fi taxaţi toţi solicitanţii de la aceeaşi dată, ci progresiv. Înainte de încheierea contractelor - i-au amintit liberalii primarului - proiectul repartiţiei locurilor într-o parcare de reşedinţă este musai să fie prezentat Consiliului Local. 

The most visited gambling websites in The UK