Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La Coteşti, se pescuieşte sub un pilon de pod neconsolidat

  • Written by Claudiu VIȘAN
  • Hits: 612

 

Drumuri rupte, şanţuri înfundate, vegetaţie abundentă, iluminat necorespunzător, mizeria cauzată de cetăţeni al căror simţ gospodăresc se opreşte la poarta casei sunt câteva teme primite de la consilieri de şefii Primăriei Godeni, la şedinţa de Consiliu din 24 septembrie 2018. Pe drumul de la Malu - recomandă Nelu Nicola - trebuie tăiate crengile şi pusă piatră în dreptul povernei. Chiar şi mai jos de povarnă, a asigurat primarul Ion Pădureanu că se va ocupa de lucrarea propusă, ducând în zonele distruse spărtură de asfalt rezultată din reparaţiile cu freza. Şi drumul de la Râpa Dincului trebuie reparat, a sesizat Ion Aldea, iar la troiţa din satul Malu trebuie amenajat un şanţ, întrucât se acumulează apă în permanenţă. 

De altfel, liberalului Aldea îi aparţin cele mai multe revendicări: localnicii din Malu au nevoie de ajutor cu buldoexcavatorul şi tractorul pentru a debarasa molozul de la biserica din sat; la podul Godeni, vizibilitatea este redusă din cauza vegetaţiei, deşi, cu o lună înainte, primarul Pădureanu se angaja că va fi tăiată cu ajutorul beneficiarilor de ajutor social; este nevoie de oglinzi pe drumul către Malu, în dreptul proprietăţilor Godea şi Toma, fiind pericol de accidente. De asemenea, se impune împrejmuirea puţurilor din satul Malu, operaţiune la care este dispus să contribuie personal. Cu o lună înainte, vorbind pe acelaşi subiect al vegetaţiei abundente, Aldea spunea că hăţişurile au devenit un pericol de accidente pe drumul agricol Malu. De asemenea, luncile din satele Coteşti şi Capu Piscului trebuie cosite pe margine, spunea Bogdan Sandu. 

„Pilonul de ciment pentru susţinere de la podul Coteşti nu a fost consolidat. Sub el se pescuieşte şi este un mare pericol.”, a precizat Bogdan George Sandu, repetând o chestiune ridicată în plen cu o lună înainte, când a povestit că la podul din Coteşti este o ţeavă suport pentru estacadă canalizare, iar pilonul de ciment a fost erodat sub baza lui. A rămas să se găsească o soluţie pentru consolidarea pilonului, după cum s-a angajat viceprimarul Dorel Rumînescu. Acelaşi consilier a remarcat că nu s-a decolmatat şanţul de la podul Gosăveşti şi, când plouă, toată apa se scurge pe drum. Aceeaşi chestiune o reclamase, cu o lună înainte, şi Constantin Dorcioman. „Vom chema oamenii să meargă în satul Malu, ca să desfunde un şanţ, apoi vor veni să decolmateze podul de pe strada Gosăveşti.”, spunea primarul Pădureanu, la sfârşitul lunii august. În răstimpul ce a urmat, lucrarea a fost începută, numai că viceprimarul a trebuit s-o întrerupă, fiind solicitat cu echipa de lucru la avaria la ţeava de alimentare a bazinului de apă de la Berevoeşti.

Tot Constantin Dorcioman i-a sesizat lui Ion Pădureanu, la şedinţa de la sfârşitul lunii august, că în satul Coteşti, la ieşire de la blocuri, există un şanţ care trebuie nivelat, întrucât nu mai este folosit. Şeful Executivului s-a angajat la acel moment că-l nivelează cu spărtură de asfalt de la freză. „La troiţa din satul Malu s-a colmatat şanţul. Toată apa iese pe drum.”, s-a plâns Nelu Nicola. Nu numai în cazurile punctuale sesizate de aleşi trebuie intervenit, ci în toată localitatea, susţine Ion Livezeanu, se impune o acţiune de curăţare a şanţurilor. În opinia primarului, cetăţenii sunt cei care trebuie să le cureţe, în dreptul proprietăţii fiecăruia.

Şi dacă tot se discuta despre înfundarea traseelor de scurgere a apei ploilor, Ion Aldea le-a atenţionat pe autorităţile executive că şi căminul de la vana din dreptul proprietăţii cetăţeanului Gâlcă este plin de mizerie şi că trebuie curăţat, ajungând un focar de infecţie. „O să anulăm acea vană şi facem o vană de oprire a apei, pentru strada Prăculeşti.”, a anunţat conducătorul localităţii. 

 

The most visited gambling websites in The UK