Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Acţiuni noi ale Salvamont Câmpulung

  • Written by D.B
  • Hits: 727

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2325_89-salvamont.jpgDupă ce, o vară întreagă, salvamontiştii câmpulungeni au muncit din greu la reabilitarea refugiului Iezer, odată cu venirea anotimpulului rece, aceştia au început o altfel de activitate. Prima a fost marcarea traseelor montane, pentru a evita rătăcirea turiştilor, iar acum, salvamontiştii au montat o serie de stâlpi de marcaj obţinuţi cu ajutorul sponsorizărilor. 

A fost o vară de „foc” pentru salvamoniştii din Câmpulung, care au muncit zi şi noapte la reabilitarea completă a refugiului Iezer. Imediat ce vremea s-a răcit, salvamontiştii câmpulungeni au avut primele intervenţii la persoane rătăcite în munţii din Argeş, rănite sau chiar decedate. În urma acestor intervenţii, salvamontiştii au verificat fiecare traseu, au marcat din nou peste tot, pentru a evita ca rătăcirile turiştilor să se mai producă atât de des, pericolul fiind foarte uşor de ocolit dacă iubitorii de munte respectă cu stricteţe indicaţiile salvamontiştilor montani. 

Ziua de 6 octombrie a fost o altă zi grea pentru aceştia, asta pentru că au muncit întreaga zi pentru a monta 15 stâlpi de marcaj între Vârful Bătrâna şi Vârful Roşu, stâlpi obţinuţi cu ajutorul a două mari firme şi al asociaţiilor Carpamont şi Tourmount. 

După montarea stâlpilor, la care întreaga echipă de salvamontişti a muncit din greu, duminică, 7 octombrie, echipa salvatorilor montani de la Câmpulung a organizat un exerciţiu de salvare în abrupt, cu targa UT-2000, pentru a vedea timpul şi măsurile necesare în caz de intervenţie pentru a putea evita decesul unui turist sau rănirea acestuia gravă. 

Până în prezent, Formaţia Salvamont Câmpulung a fost angrenată în foarte multe activităţi alături de salvamontiştii din toată ţara, iar la intervenţii, salvatorii montani din Câmpulung au intervenit în timpi record, indiferent de gravitatea terenului accidentat, de climă, de zi sau de noapte. De asemenea, Salvamont Câmpulung este şi formaţia care are în componenţa sa un câine de avalanşă, bine pregătit în caz de intervenţie. 

 

 

The most visited gambling websites in The UK