Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Două şcoli au solicitat bani ca să se pună la punct cu cerinţele pompierilor! Liviu Ţâroiu: „Dacă vreţi să vă spun cinstit, e un abuz ce cer cei de la ISU

  • Written by Claudiu VIȘAN
  • Hits: 886

Dacă tot se rectifica bugetul Câmpulungului, s-a profitat de oportunitatea de a umbla la cifre pentru a onora cererile financiare ale unor unităţi şcolare, care trebuie să se pună la punct cu cerinţele ISU. Mai precis, conducerea Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel” a solicitat 50.000 lei pentru investiţia constând în izolaţia peretelui sălii de sport cu materiale anti-foc. Iar managerii Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” s-au adresat Primăriei, în scopul de a fi finanţaţi cu 6.700 de lei, pentru amenajarea camerei centralei de avertizare la incendiu. Cei 56.700 lei vor fi utilizaţi din excedentul anului 2017, căruia nu i s-a stabilit o întrebuinţare la constituirea bugetului pe acest an.

În contextul acestor cereri rezolvate cu rezervele încă existente la buget, consilierul local Constantin Staicu i-a recomandat primarului Liviu Ţâroiu să verifice dacă toate unităţile de învăţământ au autorizarea solicitată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. „Unde am avut sesizare… cred că directorii de şcoli şi licee sunt suficient de responsabili să vadă că n-au şi să solicite.”, a replicat şeful Executivului. „Dar cred că pot fi întrebaţi.”, a admis profesorul Staicu posibilitatea ca unii să fi lăsat mai la urmă întocmirea documentaţiilor şi efectuarea amenajărilor specifice. „Aici, întâmplător am avut solicitare de la doamna director, fiindcă au venit cei de la ISU şi le-au făcut un proces-verbal, prin care le-au impus acea lucrare. După părerea mea, dacă vreţi să vă spun cinstit, e un abuz ce cer cei de la ISU. Dar nu pot să-mi permit… acestea sunt regulile lor şi a trebuit să le dau banii, ca să facă, altfel îi amendează.”, a precizat conducătorul Câmpulungului.                  

La începutul şedinţei de Consiliu din 27 septembrie 2018, primarul Liviu Ţâroiu a anunţat că a primit o  solicitare şi de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, depusă cu o zi înainte la Primărie, care avea nevoie de aprobare, ca să poată întreprinde cheltuiala dorită. 

La fel, Muzeul Municipal a înregistrat venituri mai mari, care trebuiau raportate ca venituri şi cheltuieli. Fără votul Consiliului Local, directorul Alexandru Oprea nu se putea atinge de încasările suplimentare. „La Muzeul Municipal Câmpulung s-au depăşit veniturile proprii cu suma de 17.700 lei pentru întreg anul, la nivelul acestui trimestru. Aceste modificări sunt incluse în bugetul de venituri proprii şi subvenţii al Muzeului, pentru utilizarea lor pentru bunuri şi servicii.”, a susţinut directoarea Violeta Iarca. 

The most visited gambling websites in The UK