Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Taxe de racordare la gaze, mai ieftine, la Schitu Goleşti

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 2502

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2321_45-taxe-de-racordare.jpgDupă ce a crescut revoltător taxa de branşare la reţeaua de gaze naturale, cinci primari din Muscel aveau să se unească şi să trimită o solicitare Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, la începutul lunii septembrie. Edilii cereau plafonarea taxei pentru racordarea populaţiei la reţeaua de utilităţi, având în vedere că, după intrarea în vigoare a noii legi a Energiei electrice şi a gazelor naturale, această taxă a crescut de la 1.500 - 1.700 de lei la 5.000 - 5.300 de lei pentru o branşare. 

„Comunele Lereşti, Schitu Goleşti, Mihăeşti, Stâlpeni şi Ţiţeşti, din judeţul Argeş, prin reprezentanţii lor legali, Marian Toader, Vasile Tudorel Miriţă, Gheorghe Matei, Gabi Şerbănoiu şi Gheorghe Savu, localităţi care se bucură de privilegiul existenţei reţelelor de distribuţie a gazelor naturale, vă aducem la cunoştinţă o stare de fapt, care afectează populaţia în general, pe potenţialii consumatori casnici, în special. 

În anii precedenţi, 2016-2017, pe fondul aprovizionării tot mai anevoioase a populaţiei cu combustibil solid, pentru perioada de iarnă, au crescut considerabil solicitările locuitorilor de racordare la reţelele de gaze naturale, în fiecare dintre cele cinci localităţi, existând peste 120 de noi  branşamente de gaze naturale în fiecare an. Taxa de branşare percepută de operatorii autorizaţi, în perioada amintită, era situată între 1.500 - 1.700 de lei şi era considerată accesibilă de potenţialii consumatori casnici. După intrarea în vigoare a Legii nr. 167/2018, pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, începând cu 1 august 2018, s-a constatat o creştere exagerată, de două, trei ori a taxei de branşare, percepută de operatorii şi distribuitorii de gaze naturale, amintind aici, spre exemplu, că pentru localităţile Lereşti şi Schitu Goleşti, unde operează SC Distrigaz Sud Reţele, tariful de branşare la reţelele de gaze naturale a crescut de la 1.500 - 1.700 de lei per branşament, la 5.000 - 5.300 de lei per branşament”, se arată în cererea primarilor, prin care doreau să se redimensioneze taxa de branşare la reţea. 

La doar câteva zile, edilii au primit răspuns de la ANRE, câţiva dintre ei anunţând rapid populaţia. „În data de 10 septembrie a intrat în vigoare Ordinul ANRE nr. 165/05.2018 pentru aprobarea tarifelor aferente procesului de racordare la sistemele de distribuţie din sectorul gazelor naturale, publicat în Monitorul Oficial, prin care au fost aprobate valori maximale ale componentelor de calcul al tarifului de racordare la sistemul de distribuţie şi care au ca efect eliminarea discrepanţelor semnalate.”, se arată în răspunsul oficial ANRE. 

Astfel, în scrisoarea primită ca răspuns, primarul Tudorel Vasile Miriţă, de la Schitu Goleşti, a anunţat şi în mediul online că tarifele de branşare la reţeaua de distribuţie de gaze naturale sunt următoarele:

=tarif de analiză: 70 lei;

=tarif de racordare T(v): 50 lei;

=tarif de proiectare: 300 lei;

=tarif diametrul racordului: 450 lei, la care se adaugă tarif lei/m: 80 lei;

=tarif pentru locul de consum la un debit maxim de 10 mc/h: 450 lei.

Totalul tarifului de racordare pentru consumatorii casnici este estimat la maximum 2.000 lei, o schimbare totală, ţinând cont de sumele care se cheltuiau până ca primarii să se adreseze la ANRE. 

The most visited gambling websites in The UK