Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Patriarhul Daniel, la Schitul Dragoslavele

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1023

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2316_Clipboard12.jpg„Poporul român, de-a lungul istoriei sale, a fost un popor al Crucii şi al Învierii, aşa cum scrie pe Arcul de Triumf din Bucureşti”, le-a spus Părintele Patriarh copiilor prezenţi la Sfânta Liturghie în ajunul noului an şcolar, la Schitul Dragoslavele. Mai mulţi copii l-au întâmpinat cu flori, duminică, 9 septembrie 2018, pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care a participat la Sfânta Liturghie şi a adresat la final un cuvânt de învăţătură.

Un popor al Crucii şi al Învierii

În contextul Anului Omagial al unităţii de credinţă şi de neam, Preafericirea Sa a vorbit în duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci despre valorile creştine ale poporului român, care „după secole de suferinţă, creştineşte îndurate, cu răbdare, credinţă şi speranţă, a ajuns la libertate şi unitate naţională”. „Ca popor al Crucii şi al Învierii, (…) suntem singurul popor din lume care are ca stemă vulturul purtând crucea în cioc”, a evidenţiat Patriarhul României la Dragoslavele. Din Stema României învăţăm mesajul creştin că prin Cruce ajungem la Înviere; prin iubire smerită faţă de Dumnezeu, prin dărnicie şi bunătate, şi prin afirmarea dreptei credinţe ne arătăm ca popor demn, creştin, iubitor de Hristos şi de Biserică. În continuare, Patriarhul Daniel a precizat că Sfânta Cruce nu lipseşte nici din Imnul Naţional. Aici a amintit contribuţia la idealul naţional a preoţilor militari români „cu crucea în frunte”, care în Primul Război Mondial au încurajat „oastea creştină” să apere glia şi credinţa. În acest An Centenar ne aducem aminte că, prin jertfă, peste 350.000 de soldaţi români au murit în Primul Război Mondial pentru realizarea Unirii românilor.

La final, Părintele Patriarh i-a binecuvântat pe elevii şi pe profesorii lor care încep noul an şcolar.

Daruri pentru Schitul Dragoslavele

După slujbă, Patriarhul Daniel a oferit Schitului Dragoslavele un set de Sfinte Vase liturgice realizate la atelierele Patriarhiei Române şi mai multe cărţi apărute recent la Editura Basilica.

Arhimandritul Pavel Toderiţă, stareţul schitului-stavropighie patriarhală, a mulţumit Patriarhului pentru daruri şi binecuvântare, dar şi pelerinilor veniţi în număr mare din mai multe zone ale ţării. Părintele stareţ a evidenţiat proiectele numeroase realizate de conducătorul Bisericii Ortodoxe Române şi s-a rugat pentru el: „Ne rugăm la Dumnezeu, cler şi popor, să vă întărească în credinţă, în fapte bune, să duceţi la bun sfârşit multele proiecte pe care le-aţi început, dar mai ales sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului!”

Schitul Dragoslavele îşi are începuturile în timpul Patriarhului Miron Cristea, primul Patriarh al României, care a avut acolo o reşedinţă de vară dăruită de musceleni. Această casă a fost apoi restaurată şi extinsă de Patriarhul Justinian Marina, care a dus acolo şi biserica de lemn existentă. 

Preşedintele CJ s-a întâlnit cu Patriarhul

Duminică, la Dragoslavele, la reşedinţa de vară a Patriarhului a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş. Cu această ocazie, Prefericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a înmânat preşedintelui Dan Manu „Diploma Omagială”, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru merite deosebite în păstrarea credinţei ortodoxe şi promovarea identităţii şi unităţii poporului român, precum şi medalia „Regele Ferdinad I” - Făuritorul Marii Uniri. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK