Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Paranghelii cu grătare şi manele, la şandramalele dintre blocuri. O coşmelie, ridicată după ce redacţia „E.M.” a sesizat Poliţia Locală

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2130

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2316_Clipboard07.jpgSesizarea înaintată ziarului nostru de o cetăţeană cu nervii la pământ din cauza gălăgiei a declanşat vizita în zonă a Poliţiei Locale, cu ordin de demolare a unei barăci şi a unui cort amplasate ilegal pe spaţiul public. Primul care s-a conformat a fost „proprietarul” barăcii      

Dorul de curtea casei de la ţară, unde au crescut mulţi dintre proprietarii de apartamente de la bloc, se traduce în tot soiul de amenajări rudimentare încropite în cartiere, cu preţul alterării aspectului şi a liniştii în zone aglomerate şi fără suplimentul de şandramale. Că omului nu-i mai ajunge spaţiul unei locuinţe prevăzute cel mai adesea cu un singur balcon se vede în ocuparea domeniului public de umbrare, foişoare, terase, corturi şi te miri ce alte acareturi improvizate într-un spaţiu care, teoretic, este al tuturor. Mai ales acolo unde parcările şi spaţiile verzi dintre blocuri sunt generoase, ca întindere, este suficient să apară o coşmelie, căci se găsesc destui care să urmeze exemplul primului cutezător. Dovada acestor afirmaţii este zona interioară a mai multor blocuri din Vişoi, unele situate pe Bulevardul I.C. Brătianu, altele pe General Simonescu. Suprafaţa consistentă dintre aceste imobile, 10, 11, 12, 13, care serveşte şi ca legătură între străzile amintite, şi ca loc de staţionare a autoturismelor, funcţionalităţi completate cu apariţia unor grădiniţe de flori, s-a umplut de dependinţe, ca la ţară. Dacă loc e, slavă Domnului din belşug! În spatele blocului 10, cineva a împrejmuit cu un gard de plasă inestetic o bucată zdravănă de spaţiu verde şi a înjghebat din terenul comun o terasă personală. Peste drum, la blocul 12, alt întreprinzător zelos a improvizat un refugiu din plastic, aidoma staţiilor de maxi-taxi, urâtă ca o şatră, trântită la intrarea pe scară. I-a înfipt şi un drapel într-o margine, lângă care stăteau aliniate cuminţi plantele ornamentale din apartamentul cetăţeanului: ficusul, mândria sufrageriei, şi suratele de pe balcon, în ghivece de toate mărimile. A şi semnalizat-o cu un jalon portocaliu, ca şoferii intraţi în curba prevăzută cu magherniţa din plastic să nu-i dărâme colţul de aşa-zisă intimitate în aer liber. 

Spaţiul interior al mai multor blocuri din Vişoi a ajuns ţigănia de pe lume  

Ce vezi şi auzi, sâmbăta şi duminica în special, în zona pe care v-am descris-o în deschiderea acestui articol te face să te iei cu mâinile de păr. Urlă muzicile ca la balamuc, sfârâie grătarele şi petrec mesenii adunaţi la terasa din spatele blocului 10, amenajată în aşa fel încât să găzduiască petreceri sub cerul liber. Tufele de flori au fost plantate strategic la marginile grădiniţei, ca să fie loc pentru divertisment în incinta prevăzută cu două foişoare, unul sub forma unui cort, mese, bănci, dar şi „logistică” decorativă, ca să placă ochiului musafirilor „stăpânului” terasei: o fântână cu roată şi două lebede alese după gustul proprietarului apartamentului.

La doi paşi de această incintă populată şi zgomotoasă, cât ţine vara, comportamente asemănătoare le regăsim şi la vecinii din blocul 13, care, inspiraţi de locatarii cu punga groasă, au pus şi ei de un „bistro” primitiv, înghesuit între peretele blocului şi gardul casei alăturate. Ce veselie, ce audiţii, ce lume binedispusă sub umbrela cu o masă dedesubt, pe care se înghesuie gustări şi răcoritoare! E o orăcăială între blocuri ca la nebuni, fără exagerare! 

Nemaisuportând tămbălăul zi lumină în spaţiul cu vedere şi acces la şoseaua de centură, o locatară a sunat la redacţia noastră, cu rugămintea de a-i proteja identitatea, fiindu-i teamă de coloraţii care încing chefuri sub balcoanele oamenilor. Înainte de a contacta ziarul, femeia s-a adresat cu o reclamaţie Primăriei Câmpulung, în atenţia Poliţiei Locale. După ce s-a săturat aşteptând ca serviciul public să facă ordine, cerând demolarea pridvoarelor urbane, asociate cu larma şi veşnicul deranj al vecinilor, care n-au chef de ospeţele gălăgioase de sub ferestre, doamna respectivă a apelat la ajutorul ziarului. Ea ne-a povestit că a specificat în e-mail-ul expediat celei mai importante instituţii din Câmpulung că zona în care domiciliază este locuită, în bună parte, de familii de romi. A doua zi cum a sesizat Primăria, un echipaj al Poliţiei Locale a inspectat această parte a Vişoiului descrisă în reclamaţia care viza punctual şandramaua din spatele blocului 12, cel în care funcţionează, pe altă scară, un cabinet ORL.

„În această zonă s-a construit - nu am altă expresie ca s-o denumesc - o baracă. Dânşii de la Primărie au trimis Poliţia Locală. Nu eram de faţă când s-a discutat, pentru că îmi este teamă şi nu vreau să am probleme cu acele persoane, dar au discutat timp de zece minute cu proprietarul barăcii şi după aceea au plecat. Au trecut două săptămâni şi nu s-a luat niciun fel de măsură. Nu mi se pare corect şi normal să se construiască aşa. Nu mi se pare în regulă ca, într-un oraş, să existe asemenea barăci. Este, în primul rând, inestetic. Dacă fiecare proprietar şi-ar construi câte o baracă de acest fel, unde am ajunge?! O fi un cartier de romi… dar nu este firesc.”, ne-a relatat petenta, care ne-a mai spus că baraca a apărut în peisaj de un an, timp în care acolo s-a strâns lume de toate vârstele, de la copii, până la vârstnici, care îi deranjează, prin cleveteala lor, pe cei din bloc. Câteodată, se mai aprinde şi câte un grătar, spre disperarea vecinilor, terorizaţi, pe lângă zgomot, şi de fum. Persoana care şi-a permis să ridice urâţenia din plastic, combinat cu placaje, tablă şi alte resturi, lângă care a trântit şi ghivecele din casă, a fost contactată, aşadar, de poliţiştii locali, cu două săptămâni înainte ca doamna să ia legătura cu redactorii noştri.

Cetăţeanul somat a demontrat baraca la sfârşitul săptămânii  

După ce ne-am convins la faţa locului de existenţa şopronului, care, din păcate, nu era singurul, dar, cu siguranţă, era cel mai dizgraţios, am intrat în legătură cu Poliţia Locală, mai precis cu Auraş Ghiţă, fostul şef al serviciului, care ne-a asigurat că rezolvarea cazului nu va mai suporta altă amânare. În ziua în care l-am sunat, în acea zi s-au şi stabilit sarcinile pentru colegii cu atribuţii de teren. „Au fost băieţii acolo, au termen până astăzi, la ora 16.00 (n.r. vineri, 7 septembrie 2018), s-o dezafecteze. Dacă n-o ridică, cei care au construit-o vor fi sancţionaţi. Eu zic că se soluţionează în cursul zilei de astăzi.”, era încrezător reprezentantul Poliţiei Locale. 

Relatarea amară, aidoma tuturor întâmplărilor din cel mai aglomerat cartier al Câmpulungului, unde se urlă, se chefuieşte, se bea sub ferestrele cetăţenilor care nu se pot odihni din cauza grupurilor adunate la scări de bloc, are şi o notă amuzantă. Trimişi pe teren, ca să-l găsească pe deţinătorul coşmeliei, poliţiştii locali au nimerit la alt bloc 12, pe strada Emil Gârleanu. Or destinaţia lor era I.C. Brătianu. Dar şi pe Emil Gârleanu au găsit o ascunzătoare învelită cu polietilenă, făcută de copii, în faţa blocului, ca să se joace în ea. Poliţiştii i-au pus s-o strice, având ordine clare de restabilire a ordinii lângă bloc, moment în care a intervenit mama unui copil cu rugăminţi de păstrare a „construcţiei”, care îi ţine pe cei mici pe lângă casă. Unde dai şi unde crapă! 

Într-un final, echipajul a ajuns şi pe I.C. Brătianu, unde, în afara barăcii care a declanşat articolul nostru, au găsit şi cortul vecinilor din grădina împopoţonată cu decoraţiuni. „Ei zic că au avut o solicitare la Primărie. Noi le-am dat la ambele ordin de demontare.” Cel mai şocant amănunt: baraca ar aparţine unui profesor, care a motivat că a avut în intenţie să facă demersul pentru aprobări. Până va obţine autorizarea Primăriei - în caz că Primăria autorizează asemenea monstruozităţi, care constituie antecedente periculoase -, localii i-au pus în vedere s-o demonteze. Aceeaşi soartă ar trebui s-o aibă şi cortul din apropiere, unde s-a chefuit într-o veselie toată vara. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK